Mazăre s-a prezentat azi la Poliție. De Înviere merge la săracii din Henri Coandă(971)


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că miercuri va merge la DNA pentru audieri, iar vineri va fi la instanţa supremă pentru a afla dacă rămâne sau nu în libertate, susţinând că dacă va fi menţinută decizia de a fi cercetat sub control judiciar, de Înviere se va afla în campusul "Henri Coandă".

Primarul Radu Mazăre s-a prezentat marţi, în jurul prânzului, la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, aceasta fiind una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar.

"Am venit la Poliţie conform programului pe care l-am stabilit. Am întârziat puţin, un sfert de oră, sper să nu mă certe poliţistul, iar mâine (n.r. - miercuri) la ora 10.00 dimineaţă mă prezint la DNA pentru că se poate şi... Dacă sunt convocat întotdeauna m-am prezentat, asta o să fac mâine la 10.00. La Bucureşti", a afirmat Radu Mazăre, la intrarea în sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, citat de Mediafax.

El a spus că, din punctul său de vedere, este "un semn" că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca în Vinerea Mare recursul procurorilor DNA la decizia de a fi cercetat în libertate sub control judiciar, susţinând că dacă va fi menţinută decizia de a fi cercetat sub control judiciar, de Înviere va merge în campusul social "Henri Coandă".

"Urmează să fiu judecat în Vinerea Mare pentru că am făcut case pentru oamenii ăştia. Dacă asta mi-a fost dat să pătimesc, asta o să trag. Cred că e un semn. (...) Dacă Dumnezeu o să vrea, atunci am să merg la Înviere, unde am fost şi anul trecut, în cartierul pentru săraci, la biserică. Cartierul pentru care sunt acuzat", a explicat Mazăre.

Mazăre a intrat apoi în sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde a stat aproximativ cinci minute, la ieşire spunând râzând că a fost o vizită mai scurtă decât cea din arest, iar cu acest prilej a primit şi citaţia pentru vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Mai scurtă vizita decât aia din arest. Mi-au dat şi citaţia pentru Vinerea Mare, adică la Înalta Curte. Nu mă mai puneţi să comentez pe dosar pentru că mi-e frică întrucât a rămas în Codul Penal faptul că dacă dai declaraţii influenţezi Justiţia. De-asta nici nu am fost la emisiune eu, în schimb a ieşit Băsescu la emisiune să o ameninţe pe doamna Firea şi să spună despre mine că sunt corupt şi mafiot", a declarat Radu Mazăre.

El a menţionat că vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat în libertate şi că nu a contestat interdicţia de a părăsi ţara.

"Avocaţii mei nu au făcut recurs, recursul este făcut doar de DNA. Ulterior pentru trei săptămâni, o lună, o să se discute şi această interdicţie, dar oricum vine vara şi avem treabă", a mai spus primarul Constanţei.

El a precizat că nu se mai prezintă firme la licitaţiile organizate de către Primăria Constanţa, susţinând că a fost o societate care s-a retras după câştigarea licitaţiei.

"Din păcate avem o situaţie, ieri m-au informat viceprimarii, nu se mai prezintă oamenii la licitaţii la Primărie. Am avut licitaţia pentru flori, nu s-a prezentat nimeni, cel care a câştigat licitaţia de a livra puii s-a retras, la cartier s-a restras şi mai avem încă una unde nu s-a prezentat nimeni, pentru mici de 1 Mai. De ce credeţi? Normal intră în interceptări, la fel ca investitorii israelieni, ăia erau interceptaţi independent de mine, ştiţi povestea, din 2009, 2010, 2011. Să vedem", a precizat Mazăre.
jooble.org