Cum a fost

Cum a fost "Săptămâna ALTFEL" pentru elevii care au vizitat Institutul de Cercetări Marine, din Constanţa(2125)


În săptămâna 7 - 11 aprilie a.c., Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină (INCDM)  „Grigore Antipa“ (director: dr. Ing. Simion Nicolaev), din Constanța, și-a deschis porțile, pentru a fi vizitat de către elevii școlilor, constănțene și nu numai.
Activitatea institutului și principalele noastre preocupări au fost prezentate pe înțelesul elevilor, pentru a le atrage atenția asupra nevoii de protejare a mediului marin.

Inițiativa INCDM@SCHOOL (7 – 11 aprilie 2014) a fost dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala ALTFEL: Să știi mai multe, să fii mai bun“, și a fost organizată în cadrul a trei proiecte, cu finanțare europeană (PC7): “Perseus”, “CoCoNET” și “MareFrame”, în colaborare cu Comisia pentru Protecția Mării Negre împotriva Poluării (BSC), Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.), Asociația Europeană de Mediu (AEM) și Instituția Prefectului Județului Constanța.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate.

În acest context, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța a primit, în săptămâna 7–11 aprilie 2014, vizita mai multor grupuri de elevi din municipiul Constanța și județele Constanța și Brăila.

În data de 7 aprilie, ne-au vizitat elevi de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ din municipiul Constanța (trei clase I și a II-a), însoțiți de doamnele învățătoare Lidia Ciortan, Nicoleta Caisin și Adela Marin, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Constanța (o clasă a IX-a), însoțiți de doamna profesor Teodora Ceti, și de la Colegiul Național „Gheorghe Murgoci“ din Brăila (o clasă a V-a și o clasă a XI-a), însoțiți de doamnele profesor Felicia Popescu și Manuela Gheorghiu.

Pe 8 aprilie, a fost rândul elevilor din județ. Astfel, ne-au vizitat elevi de la Școala nr. 1 din comuna Valu lui Traian (o clasă a VII-a), însoțiți de doamna profesor Mirela Florea, și de la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu“ din comuna Mereni (o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a), însoțiți de doamna profesor Manuela Ungureanu.

În data de 10 aprilie, elevii de la Liceul Teoretic „Decebal“ din municipiul Constanța au călcat pragul institutului, însoțiți de doamna profesor Florica Băltuță. Ultima zi din Programul „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun“ a fost extrem de plină. Astfel, în data de 11 aprilie, ne-au vizitat elevi de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“ (o clasă a IV-a), însoțiți de doamnele profesor Georgiana Puia și Ludmila Ciucă, și de la Liceul Teoretic „Traian“ din municipiul Constanța (o clasă a VI-a și o clasă a VII-a), alături de doamna profesor Alina Dermengiu.

În timpul acțiunii s-a pus accentul pe dialogul interactiv și implicarea elevilor în discuții, pentru a crește gradul de conștientizare a problematicilor ce țin de protecția mediului, în general, și a celui marin, în mod special. De asemenea, micii iubitori de natură au avut ocazia de a studia colecția muzeografică a INCDM, care conține exemplare conservate de pești din toate oceanele lumii. Între INCDM „Grigore Antipa“ și unitățile de învățământ s-au încheiat protocoale de colaborare, pentru dezvoltarea unor acțiuni comune viitoare.

Aceste activități educaționale sunt o excelentă oportunitate de popularizare a cercetării în rândul tinerei generații, oferindu-le și posibilități de orientare în carieră.
 

Taguri: GrigoreAntipa, Antipa, Simion, Nicolaev, Nicolaev, INCDM, INCDMConstanta, BENA, AEM, BSC, Perseus, CoCoNET, MareFrame, Constanta, mediu,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri