Comandatul navei-spion franceze Dupuy de Lomé, în vizită la Prefectura Constanța(803)


Instituția Prefectului – Județul Constanța a primit astăzi 14.03.2014, vizita comandantului navei franceze Dupuy de Lomé (A759 ), Comandor Patrice Jaquen.

Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, le-a urat bun venit în oraşul Constanţa, afirmând că este o onoare şi o plăcere de a-i primi la sediu instituţiei. Acesta a menţionat faptul că România, dar mai ales Portul Constanţa, este o poartă de intrare în Europa, iar schimbul de experienţă, este un element ce trebuie valorificat. În continuare, şi-a manifestat respectul faţă de misunea acestora, ştiind din experienţa proprie, ce înseamnă sa fii mult timp plecat pe mare şi să pui datoria mai presus de familie şi de viaţa personală. Pe de altă parte, şi-a exprimat speranţa ca echipajul să poată vizita Constanţa și stațiunile litorale şi în vacanţă. Comandantul navei Dupuy de Lome, Patrice Jaquen, a mulţumit pentru primirea de care a avut parte, amintind de tradiţia existentă în acest sens, Portul Constanţa fiind un punct de sprijin pentru navele franceze. Acesta a subliniat că motivul pentru care a ales Portul Constanţa este că e considerat cel mai sigur din regiune.

Dupuy de Lome este un vas de cercetare electronică (colector de informații) al Marinei franceze aflat în subordinea Direcției Informații Militare (DRM) .

Deși Franța are resurse semnificative de informații , punerea în aplicare a acestui instrument este considerat crucial. Avantajul imens al unei asemenea nave este faptul că are dreptul de a rămâne în apele internaționale și , prin urmare, poate fi poziționat în cel mai bun loc posibil pentru a colecta date mai bune.

Această navă cu capabilităţi radio- electronice depline este mândria DRM, fiind pentru prima dată pentru francezi când au astfel de resurse pe o navă și probabil cel mai modern complex de acest gen din lume.
 
jooble.org