Uite-l pe Mazăre în Madagascar! GALERIE FOTO

Uite-l pe Mazăre în Madagascar! GALERIE FOTO(596)


Primarul Radu Mazăre a împărțit astăzi reprezentanților mass-media câteva CD-uri cu imagini din Madagascar.

"I-am dus şefului de trib un cuţit mare, i-am explicat că e din oţel spaniol. I-am mai dus o lanternă şi o sticlă cu ţuică de-a noastră, iar primarului de acolo i-am dat cadou un ceas. Când a apărut la întâlnire a doua zi era cu ceasul la mână, mândru", a spus Mazăre, citat de Mediafax. Primarul a povestit cum un vraci, care mai avea "doar un dinte", a sfinţit locul unde va construi restaurantul şi cele şapte bungalow-uri, vorbind cu spiritele.


"A trebuit să fac o ceremonie cu un vrăjitor, un vraci. Ei au o religie asemănătoare cu cea din sudul Africii, voodoo, cred în spiritele strămoşilor care trăiesc sub pământ şi când încep orice lucrare trebuie să facă o incantaţie. Mi-au dat şi mie să beau, e adevărat că am băut după vrăjitorul ăla care nu mai avea decât un dinte, întâi a băut el şi după aia mi-a dat mie sticla, am luat sticla şi am băut, doar nu era să nu beau. Apoi el a stat cu mâna la rădăcina unui pom, vorbind cu spiritele şi binecuvântând locul respectiv", a explicat Radu Mazăre.
El a spus că o ceremonie trebuie făcută şi după finalizarea investiţiei, atunci când va trebui să taie un zebu şi să dea de mâncare localnicilor.

"Dacă te detaşezi şi priveşti lucrurile cumva de sus şi obiectiv, nu subiectiv, foarte multe lucruri, chiar dacă sunt religii diferite, seamănă. Mă gândesc că şi la noi atunci când începem o lucrare vine un preot care să sfinţească locul şi după ce se termină o lucrare vine un preot să sfinţească. Şi eu după ce termin acolo trebuie să fac o ceremonie, să tai un zebu, vacile lor cu cocoaşă cu stea albă în frunte şi să fac o petrecere cu tot satul să le dau să mânânce", a mai spus Radu Mazăre.

El a mai povestit cum a decurs operaţiunea prin care a fost găsită apă pe terenul unde va construi bungalow-urile şi restaurantul.
"Sunt bucuros că am găsit apă. A venit un malgaş, am înţeles că şi în România e la fel, cu un fel de ansă să-i spunem, de fapt o creangă de pom, a plimbat-o şi spunea nu e apă, nu e apă şi aici e apă, creanga o lua în jos. Dar la câţi metri? La şase metri ! La şase metri am găsit apă. Dacă nu găseam apă, aveam o problemă, că nu am apă, nu am curent trebuie să folosesc generator, panouri solare", a spus primarul Constanţei.

Mazăre a mai spus că a transportat zeci de localnici cu maşina în drumurile sale prin zona respectivă din Madagascar.
"Sunt nişte oameni foarte simpli. Am să-ţi dau un exemplu, acolo am o maşină chinezească, ca un Nissan cu benă şi ei merg mult pe jos şi îi culegi pe fiecare. Plec din locaţie până în oraş, am de mers vreo jumătate de oră, când ajung în oraş toată bena din spate e plină de negri, sunt 20-25 de negri şi negrese. Îi ajuţi, îi vezi că merg pe jos, mai cară diverse lucruri, opreşti maşina, hai", a spus Mazăre.
El a concesionat în Madagascar un teren de 1,8 hectare unde intenţionează să construiască şapte bungalow-uri şi un restaurant.
Radu Mazăre declara, marţi, într-o conferinţă de presă, că, săptămâna trecută, a mers în Madagascar pentru a începe procedurile pentru realizarea unei investiţii, el plângându-se de birocraţia de acolo. De asemenea, el a spus că s-a întâlnit acolo cu şeful de trib şi cu un vraci care a sfinţit locul unde vor fi făcute lucrările respective.
jooble.org