PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ, la Constanţa: Campinatul European de YACHTING, la clasa olimpică

PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ, la Constanţa: Campinatul European de YACHTING, la clasa olimpică "Zoom 8"(2083)


În perioada 15 - 20 aprilie a.c., va avea loc, la Constanţa, Campionatului European de Yachting “Zoom 8”, ediția 2014, organizat ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, de către Yacht Club Regal Român (YCRR) și Federația Română de Yachting (FRY), cu sprijinul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului “Litoral – Delta Dunării”, Primăria Constanţa şi “Tomis Marina”.

Evenimentul va debuta, marți – 15 aprilie, la orele 14.00, cu o sesiune de practice - race (antrenament în condiții de cursă), pentru concurenți, în larg de Portul “Tomis”.

Antrenamentul va fi urmat de ceremonia oficială de deschidere a Campionatului, conform programului următor:

Marţi, 15 aprilie:
14:00 - 16.00: antrenamente în condiții de cursă); 17.30 – 18.00: defilarea delegațiilor participante la Campionat (pe traseul Bulevardul. Tomis – Piața Ovidiu), participanții la defilare fiind însoțiți de Fanfara Forțelor Navale; 18:00 - 19:15: festivitatea de deschidere și spectacolul din Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie, susținut de Andreea Olariu și ansambluri de dansuri folclorice românești (Ansamblul “Româncuţa” - Cumpana), grecești (Ansamblul “Elpis”, al Comunitatii Elene din Constanţa), turcești (Ansamblul “Fidanlar” – Constanţa, al Uniunii Democrate Turce din România (UDTR) şi tătăreşti (Ansamblul “Karasu” – Medgidia, al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) - (Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie).

Miercuri, 16 – Sâmbătă, 19 aprilie:
11.00 – 17.30: curse (vor fi organizate câte două concursuri simultan, pentru fete și respectiv băieți, fiind planificate câte trei (3) curse, în fiecare zi de concurs;

Sâmbătă,19 aprilie:
18:00: festivitatea de premiere și închidere a evenimentului (la: Hotelul “Palace”/ platoul dinspre Portul “Tomis” (dacă este vreme frumoasă!...).

Evenimentul este menit să promoveze și să încurajeze yachtingul sportiv românesc și să arate că România ocupă o poziție importantă pe harta yachtingului european!

Competiția reunește 25 de sportivi, de până în 20 de ani: cinci (5) români de la cele mai importante cluburi de yachting din țară și 20 din străinătate: Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Rusia (adică din țări europene în care clasa “Zoom 8” este prezentă).

România este reprezentată de către:  Ebru Bolat (14 ani), Eduard Huţuţui (17 ani), Alexandru Manea (14 ani), Răzvan Voicilă (18 ani) și Dan Tudor Stupar (15 ani).

La finalul competiției se vor acorda două premii: “2014 Zoom 8 Boy’s European Champion” și “2014 Zoom 8 Girl’s European Champion”.

România a mai găzduit, până în prezent, câteva ediții de campionate balcanice și, de asemenea, un campionat mondial, dar la o fostă clasă olimpică: FD, în anul 2010.

Pentru mai multe informații, poate fi accesat “site” - ul oficial al Campionatului European de “Zoom 8”: www. zoom8.eu, precum și “website” - urile organizatorilor: www.ycrr.ro (Yacht Club Regal Român) și www.fry.ro (Federația Română de Yachting).
 

Taguri: Yachting, clasaZoom8, zoom8, Constanta, Tomis, TomisMarina, FRY, YCRR, YachtingClub, YachtingClubRegalRoman, PrimariaConstanta, AsociatiaLitoralDeltaDunarii, AsociatiaLitoral, CE, CampionatulEuropean, CampinatulEuropeandeYachting, PiataOvidiu, Finlandar,jooble.org