BRACONAJUL ÎN DELTĂ: grup de lucru mixt autorităţi - asociaţiile de pescari

BRACONAJUL ÎN DELTĂ: grup de lucru mixt autorităţi - asociaţiile de pescari(1987)


La Căminul Cultural din localitatea tulceană Mahmudia, a avut loc, ieri, ședința Autorității Teritoriale pentru Prevenirea și Combaterea Braconajului Piscicol (ATPCBP).

La ședință, care a fost condusă de prefectul județului, Lucian Simion, au participat: președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu; Iulian Albăceanu, din cadrul Gărzii de Coastă, Doru Moscu – Garda de Coastă RBDD, dar, reprezentanți ai asociațiilor de pescari din zonă, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Căpităniei, ai Poliției Deltei, ai Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării (RBDD) etc.

Pe ordinea de zi au fost discuții legate de ordinul de PROHIBIŢIE, pe anul în curs (zone şi perioade în care pescuitul este interzis), respectiv de punctele de debarcare și centrele de primă vânzare, din zona județului Tulcea.
Preşedintele CJT a spus, Horia Teodorescu, a spus, în cadrul şedinţei: „Pescarii au venit cu inițiative pentru modificarea unor acte normative!“

Pescari au avut, astfel, ocazia de a își expune problemele în fața autorităților din județul Tulcea și de a le cere sprijin pentru o cât mai bună desfășurare a activității lor.
„Au ridicat probleme legate de legislația în vigoare și au avut anumite inițiative pentru modificarea unor ordine de ministru sau a unor hotărâri de Guvern, astfel încât activitatea lor să se desfășoare în cele mai bune condiții. Au discutat despre taxele ce le sunt impuse pentru reînnoirea anumitor documente, dar au adus pe masa dezbaterilor și probleme legate de braconaj (combatere și, mai ales, prevenție a acestui fenomen)“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, au fost luate în discuție și anumite abuzuri ale unor organe de control (!), dar și probleme legate de perioada de prohibiție: modul în care ar trebui aplicate aceste perioade pentru a fi eficiente.

 

Grup de lucru în sprijinul pescarilor

 

Şedința de la Mahmudia a fost apreciată de către toți cei prezenți și s-a ajuns la concluzia că astfel de întâlniri prestabilite ar trebui să fie organizate mai des, atât în beneficiul pescarilor, cât și al autorităților.

S-a stabilit, de asemenea, ca, după perioada Paștelui, să fie organizat un grup de lucru, format din președintele Consiliului Județean, prefectul județului, reprezentanți ai RBDD și ai altor instituții cu atribuții în acest domeniu, pentru a sprijini asociațiile de pescari în ceea ce privește modificările legislative sugerate.
 

Taguri: Mahmudia, CJtulcea, Tulcea, CJT, RBDD, HoriaTeodorescu, Teodorescu, ATPCBP, Prohibitie, Pescari, Braconaj, peste, preventie,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri