TULCEA: Olimpiada Naţională de limba rromani, la final

TULCEA: Olimpiada Naţională de limba rromani, la final(1295)


Olimpiada de limba rromani a ajuns la final.

Mihai Nicolae, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea (CJT), a participat, ieri seară, la festivitatea de premiere a celor mai buni participanți la Olimpiada Națională de Limba Rromani, ediția a XV-a, organizată la Tulcea.

Primul loc la gimnaziu a fost ocupat de Cobzariu V. Roxana Ştefania, elevă în clasa a VIII-a (anul IV de studiu al limbii rromani) la Şcoala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coşula - Botoșani, care a obținut media 9,80.

La liceu, locul I a fost ocupat de Vidraşcu Elena Alexandra, elevă în clasa a IX-a (anul V de studiu) la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, care a obținut media 9,55 la ediția din acest an a Olimpiadei.

„Pentru județul Tulcea s-au oferit două mențiuni speciale, pentru creație literară: de la Școala Profesională „Danubius”, Tulcea - elevul Crețu Sergiu Ion din clasa a VIII-a și eleva Rădulescu Andreea Lavinia din clasa a VII-a“, spune Gabriel Stoica, inspector pe probleme de (r9romi.

La această competiție au participat peste 70 de elevi, din toată țara.

Comisia națională de examinare a fost condusă (ca preşedinte) de către Gheorghe Sarău –consilier pentru limba rromani și rromi, în Ministerul Educației Naționale (MEN).
 

Taguri: rromi, romi, rromani, limbaRRomani, Limbaromani, Tulcea, Cosula-Botosani, CJT, CJTulcea, olimpiada, nationala, OlimpiadaNationala, SCProfesionalaDanubius, Danubius, MEN, EducatieNationala,jooble.org