Midia: peşte, năvod, plase monofilare şi barcă gonflabilă - confiscate de Poliţia de Frontieră

Midia: peşte, năvod, plase monofilare şi barcă gonflabilă - confiscate de Poliţia de Frontieră(1440)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, alături de poliţişti ai Inspectoratului General de Aviaţie (IGA), identificând şapte cetăţeni români, implicaţi în săvârşirea unor infracţiuni de acest tip.

Astfel, ieri, pe parcursul a şase ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa (GNC) au desfăşurat o acţiune complexă, pe lina prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă a P.P.F. Midia, în care au beneficiat şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, care au participat cu un elicopter, model „IAR”.

În urma acţiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, nouă (9) plase monofilament (ILEGALE!), în lungime de 375 metri, un năvod de 100 metri, un „peridoc” (remorcă - platformă pentru barcă) artizanal, o barcă pneumatică şi o pereche de rame, precum şi cantitatea de 104 kilograme de peşte (din speciile caras şi scrumbie), care a fost predată, spre valorificare, unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cantitatea de peşte descoperită era transportată, în mod ilegal, de şase bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 ani, toţi domiciliaţi în judeţul Constanţa, cu două autoturisme.

Persoanele în cauză sunt cercetate penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. nr. 23 / 2008, modificată şi aprobată prin Legea nr. 317 / 2009.
 

Taguri: navod, monofilament, plasa, plasamonofilament, Braconaj, piscicol, GardadeCoasta, OUG232008, Legea317/2009, IGA, InspectoratuldeAviatie, IAR, ElicpterIAR, peste, scrumbie, caras, salupa, barcapneumatica, peridoc, Midia, GrupuldeNave, GNC, PPF, PPFMidia,jooble.org