TULCEA: Crucea Roşie promovează căutările de persoane şi restabilirea legăturilor familiale

TULCEA: Crucea Roşie promovează căutările de persoane şi restabilirea legăturilor familiale(955)


Astăzi în municipiul Tulcea, în sala de videoconferinţe a Prefecturii judeţului, a fost găzduit un eveniment organizat de către Crucea Roşie Română: o masă rotundă, pe tema activităţii de căutare de persoane.

Este vorba despre o masă rotundă pentru promovarea activităţii de „Căutări persoane şi Restabilire a Legăturilor Familiale (RLF)“, organizată de Crucea Roşie Română - Sediul Central şi Filiala Tulcea a SN CRR, cu susţinerea Delegaţiei Regionale a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
La eveniment au participat Mihai Nicolae, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea (CJT); prefectul Lucian Simion; viceprimarul Marcel Iordache; reprezentanţi din Serviciul pentru Imigrări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP), Direcţia Publică Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DPCJEP), Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ), Serviciul Român de Informaţii (SRI) din Tulcea.

Reprezentanţii tulceni ai Crucii Roşii au remintit că, în contextul european al fenomenului migraţiei, care a luat o amploare tot mai mare, implicând şi ţara noastră, Crucea Roşie Română (CRR) doreşte să facă mai bine cunoscută această activitate, pentru alinarea suferinţei oamenilor care nu au nicio veste despre soarta familiilor lor.

"Relaţiile familiale constituie un element esenţial al identităţii noastre umane.” - este un slogan al Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, privitor la Restabilirea Relaţiilor Familiale.

În acest scop, în decembrie 2012, a fost lansat un site pentru restabilirea legăturilor familiale (Restoring Family Links – RFL): www.familylinks.icrc.org, care poate fi accesat de oriunde în lume, pentru a intra în legătură cu o Societate Naţională din ţara în care se presupune că s-ar putea afla un membru de familie, cu care legătura a fost întreruptă (inclusiv de pe site-ul Crucii Roşii Române: (www.crucearosie.ro) sau al CICR: (www.icrc.org).
 

Taguri: CruceaRosie, CruceaRosieRomana, CRR, Tulcea, SNCRR, IJJ, LucianSimion, CJT, SRI, IJPF, CICR, ISU, IJP, persoanedisparute, imigrari,jooble.org