161,5 kg de peşte şi 3,5 kg de icre: captura unei zile de muncă a poliţiştilor de frontieră

161,5 kg de peşte şi 3,5 kg de icre: captura unei zile de muncă a poliţiştilor de frontieră(2728)


Ieri, în intervalul orar 10.15 – 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa (GNC) au acţionat în zona de competenţă a P.P.F. Midia, unde au oprit, pentru control, două autoturisme, marca „Audi”, respectiv „Skoda – Octavia”.

În primul autoturism, înmatriculat în Republica Bulgaria, în care se aflau N.N., de 65 ani, şi D.D., de 46 ani, a fost descoperită cantitatea de 106 kilograme de peşte, din specia caras, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Verificările au mai stabilit faptul că bărbatul aflat la volan şi-a declinat, iniţial, o... altă identitate, deoarece nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicul!

În al doilea autoturism, înmatriculat în Constanţa, a fost descoperită cantitatea de 45,5 kilograme de peşte şi 3,5 kilograme de icre, din specia crap, pentru care M.C., de 47 ani, şi B.V., de 60 ani, nu deţineau documente justificative.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina, judeţul Tulcea, l-au identificat, în zona de competenţă, pe P.D.V., în vârstă de 25 ani, care transporta, cu un atelja „hipo”, 10 kilograme de peşte, din specia crap, fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de pe produse puscicole, de 161,5 kilograme peşte şi 3,5 kilograme icre, care a fost predată, spre valorificare, unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23 / 2008, modificată şi aprobată prin Legea nr. 317 / 2009.

Cetăţeanul român N.N., domiciliat în judeţul Constanţa, depistat la volanul autoturismului „Audi”, este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals privind identitatea” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 327 alin. 2 şi art. 335 alin. 1 Cod Penal (CP), coroborate cu art. 38 Cod Penal, privind concursul de infracţiuni.
 

Taguri: PPF, Midia, PPFMidia, GrupNaveConstanta, GrupuldeNave, N.N., Audi, GNC, SPFPardina, Pardina, SPF, judetulTulcea, caras, peste, icre,jooble.org