Ziua Mondială a Sănătăţii, la Tulcea: controale gratuite, conferinţe şi... proiecte de locuinţe pentru medici!

Ziua Mondială a Sănătăţii, la Tulcea: controale gratuite, conferinţe şi... proiecte de locuinţe pentru medici!(896)


Ziua Mondială a Sănătăţii a fost marcată şi în municipiul Tulcea, prin

 

La Tulcea, medicii vor sta, din 2016, în locuinţe noi, asigurate de către autorităţile locale

 

Aceasta a fost esenţa declaraţiei președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, făcută astăzi, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, la seminarul care a avut loc la sala “Mihail Kogălniceanu”, a CJT, în prezența a peste o sută de medici care activează în județ.
El a precizat: „Vă spun, în premieră, că investiția referitoare la locuințele pentru medici a fost aprobată. Sperăm că într-un termen rezonabil, până la finalul anului viitor, cadrele medicale să poată beneficia de aceste unități locative!“

Este vorba despre locuințele construite pe strada Spitalului, din municipiul Tulcea, destinate medicilor specialiști, care lucrează în Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

 

Teste gratuite de glicemie şi tensiune arterială, în patru corturi amplasate în municipiu

 

Încă de la primele ore, tulcenii au beneficiat de teste gratuite de glicemie și tensiune arterială, la cele patru corturi, amplasate pe raza municipiului Tulcea.
Campania, a fost organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, de către Colegiul Medicilor - Tulcea, împreună cu: Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi filiala Ordinului Asistentelor şi Moaşelor din România.

 

Este necesară acordarea unei importanțe maxime, pentru sistemul de sănătate! – Concluzia zilei festive, la Tulcea

 

Începând cu ora 10.30, a zilei festive de marcată pe 7 aprilie, în lumea întreagă, la sala „Mihail Kogălniceanu” din sediul CJT au ajuns aproximativ o sută de medici, din întreg județul Tulcea, care au participat la discuțiile pe tema aleasă pentru acest an, de Ziua Mondială a Sănătății: „Entități mici, pericol mare“.
Invitatul de onoare a fost prof. univ. dr. SORIN RUGINĂ, cunoscutul specialist în boli infecțioase CONSTĂNŢEAN.

„Cu toții trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a salva sănătatea județului Tulcea, să ridicăm nivelul actului medical din acest județ. Știți, deja, că am început un program de investiții în sănătate, iar aici mă refer la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, la secția de psihiatrie, la locuințele pentru medici“, a spus președintele Horia Teodorescu, după ce a mulțumit cadrelor medicale din județul Tulcea, pentru toată activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul timpului.

Prefectul județului, Lucian Simion, a vorbit medicilor prezenți în sala de ședințe despre importanța colaborării dintre instituțiile administrației publice și cei care activează în sistemul de sănătate: „Am cerut primarilor din județ să se preocupe de acordarea de facilități pentru medicii care lucrează în localitățile lor, fie că este vorba despre suplimentarea veniturilor, de investiții în cabinetele medicale etc“.

 

Prof. univ. dr. SORIN RUGINĂ, de la Universitatea „Ovidius”, din Constanţa a prezentat lucrarea „Entități mici, pericol mare – Boli transmise prin vectori”

 


În aceeași ordine de idei, profesorul universitar dr. Sorin Rugină (de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius”, din Constanța) a subliniat importanța autorităților locale, în controlul bolilor transmise prin vectori (exact tema acesteizile!). „Subiectul ales pentru acest an are o tematică de sănătate publică, iar controlul acestor boli nu se poate face fără implicarea autorităților locale“, a precizat dr. Sorin Rugină.
Dr. Rugină a prezentat publicului de specialitate, prezent în sala „Mihail Kogălniceanu”, o lucrare pe tema „Entități mici, pericol mare – Boli transmise prin vectori”.
 

Taguri: SorinRugina, Rugina, Dr.SorinRugina, Dr.Rugina, Constanta, Tulcea, DSPT, DSP, SJAT, SJA, CJT, CJTulcea, CJAST, CJAS, EmiliaStamate, dr.EmiliaStamate, dr.E.Stamate,jooble.org