Poliția de Frontieră: 1,5 km. de PLASĂ ILEGALĂ MONOFILAMENT, confiscate în Deltă

Poliția de Frontieră: 1,5 km. de PLASĂ ILEGALĂ MONOFILAMENT, confiscate în Deltă(3388)


Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Caraburun, unde l-au identificat pe L.I.A., în vârstă de 25 ani, şi L.B., de 27 ani, care transportau, cu o barcă pneumatică, 17 plase de pescuit, tip monofilament, cu captură de peşte în ele.


În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit, pentru control, pe lacul Razelm, o ambarcaţiune de lemn, tip lotcă, în care se aflau M.I.A., de 18 ani, şi V.M., de 25 ani, care transportau opt unelte de pescuit, tip plasa monofilară, cu captură de peşte în ele.


Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cele 25 de plase, în lungime totală de... 1.515 metri, iar cantitatea de 52,4 kilograme peşte, din specii diferite, în valoare de 54,2 lei (preţul de achiziţie, de la producător, practicat de către achizitorii primari!), a fost predată, spre valorificare, unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de: „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament” şi „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”.
 

Taguri: ORDINUL83/2014, lEGEA317/2009, oug23/2008, monofilament, STPF, STPFTulcea, SPF, SPFTulcea, prohibitie, peste, Tulcea, Constanta, PolitiadeFrontiera, Politia, de, Frontietra, GardadeCoasta,jooble.org