Tinerii sunt stimulaţi să se implice civic, după modelul occidental(977)


La Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Constanţa, s-a desfăşurat seminarul intitulat ,,Rolul unui Grup Local de Tineret (GLT) în viaţa comunităţii – componentă a politicilor comunitare pentru tineret”. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „The Open Network for Community Development” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa.

Au fost invitaţi să participe lideri din comunităţile : Cumpana, Hârşova, Negru Vodă, Năvodari, Gârliciu şi Constanţa. Primarii prezenţi, împreună cu directori de şcoli , profesori şi elevi, au discutat despre oportunitatea înfiinţării unor Grupuri Locale de Tineret „de iniţiativă”, cu sprijinul Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret (AGLT), ONG naţional, cu experienţă de peste 13 ani în acest domeniu. Seminarul a fost susţinut de profesorul psiholog Daniela Ghiţoiu, trainer regional al Fundaţiei coorganizatoare, pe zona de Sud-Est a României, şi vicepreşedinte în cadrul AGLT.
S- a adus în discuţie nevoia de implicare a tinerilor, la nivelul comunităţii, şi dezvoltarea la aceştia a unor abilităţi sociale şi a valorilor moral-civice. Grupul Local de Tineret este un grup, informal sau formal, în cadrul căruia tinerii realizează activităţi de voluntariat, pentru copiii si tinerii din localitate sau cartier. La finalul întâlnirii s-a realizat un plan de lucru, la nivelul fiecărei comunităţi, care are drept scop înfiinţarea acestor GLT-uri, până în toamna acestui an.
 
jooble.org