OFICIAL. Ce spune ACN despre scufundarea barjei de pe canal(1195)


Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile anuntă că ieri, la ora 21.25, comandantul împingătorului, cu şapte marinari la bord, care se îndrepta către Austria, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, a anuntat la dispecerat izbucnirea unui incendiu. După direcţionarea acestora către mal, au fost scoşi comandantul şi membrii echipajului.


Astfel, pentru stingerea focului au intervenit atât 3 echipaje şi 4 autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, precum şi nava pompier „Pestera” a Administraţiei Canalelor Navigabile, care la ora 21.35 a plecat către locul incidentului.


În vederea stingerii incendiului s-a acţionat până în jurul orei 6 dimineata, când a fost localizat incendiul, însă din cauza văntului puternic, acesta a reizbucnit. Timpul lung de acţionare cu foarte multă apă, atât din canal cât şi din autospeciale a dus la scufundarea navei.


În zonă sunt prezenţi reprezentanţi ai unei firmei de depoluare, care au instalat baraje de reţinere a produselor petroliere, fiind eliminată astfel posibilitatea unui pericol de poluare.


Împingătorul va fi scos la suprafaţă cu ajutorul mai multor barje, care vor sosi de la Galati. Operaţiunea se estimează să dureze aproximativ o săptămână.


Traficul pe canal, la locul incidentului, se desfăşoară pe un singur sens.
jooble.org