Astăzi, pe afişul artistic - interpretativ constănţean: comedia

Astăzi, pe afişul artistic - interpretativ constănţean: comedia "Escrocii", la TSCT, şi un recital de "(world) ethno - jazz", al violoncelistului Adrian Naidin, în Mamaia(1801)


Două evenimente artistic - interpretative sunt pe afişul cultural constănţean al acestei seri, de sâmbătă – 5 aprilie: o comedie, cu accente acuzatoare la adresa Politicului, la Teatrul de Stat Constanţa, şi un concert – recital, de “(world) ethno – jazz”, al violoncelistului ADRIAN NAIDIN, la restaurantul “Harlequin”, din staţiunea Mamaia.

 

La Teatrul de Stat Constanţa (TSCT), de la ora 19.00, va fi (re)prezentată comedia «ESCROCII», de Robert LAMOUREUX (Traducerea din limba franceză: Georges Dorosenco)

 

Piesa «ESCROCII» este o comedie… “cu mesaj” (politico – social), a cunoscutului artist şi creator francez Robert Lamoureux.

Traducerea îi aparţine lui Georges Dorosenco, scriitor parizian, originar din România (constănţean chiar, prin căsătorie!), care a dăruit această translaţie teatrului din oraşul nostru, în amintirea perioadei din viaţă pe care a trăit-o aici!...

Amuzant este că titlul original, tradus din franceză, este "Escrocul" / "Şarlatanul", dar, probabil pentru a-l adapta actualei realităţi româneşti, Dorosenco l-a... pus la plural!

Reamintim că este vorba despre o premieră din 26 octombrie anul trecut, prima din stagiunea de toamnă 2013 a TSCT.

Regia, adaptarea şi ilustratia muzicală: Bogdan Caragea.
Scenografia: Ovidiu Pascal.
Coregrafia: Alice Safta şi Georgiana Bumbac.

Distribuţia :Nina Udrescu, Luiza Sarivan, Adrian Dumitrescu, Dan Cojocaru, Liviu Manolache, Bogdan Caragea, Alexandru Mereuţă, Gelu Ciobanu, Alice Safta, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Cristiana Niţu.

 

La Restaurantul “Harlequin”, din Mamaia, de la ora 21.30: "SIN-CRETIC - Furtuni de primăvară", concertul de tip "world-music" al viloncelistului ADRIAN NAIDIN

 

Muzicianul (violoncelist) ADRIAN NAIDIN susţine un concert extraordinar, la restaurantul “HARLEQUIN”, din staţiunea turistică MAMAIA.
În cadrul acestui spectacol de “ethno – jazz”, numit “SIN-CRETIC”, VIOLONCELISTUL Adrian Naidin va prezenta inclusiv piese ÎN PRIMĂ AUDIŢIE!
“Ethno – jazz” – ul interpretat în recitalul “SIN-CRETIC”, cu care publicul de la “Harlequin” - Mamaia va face cunoștință sub numele de “FURTUNI DE PRIMĂVARĂ”, ne poartă prin muzica universală: de la Bach la… formaţia “Phoenix”, şi de la Paganini la… Michael Jackson!
“SIN-CRETIC” este un spectacol unic, de tip “world – music”, cu influenţe din majoritatea genurilor muzicale.

Colaborator al lui Moby, pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în genul clasic, plin de forţă şi har în folclor.
Tânărul violoncelist convinge, în EXPERIMENTE ACUSTICE INEDITE, de la conceptele, uneori abstracte, ale jazz - ului contemporan, sau ale muzicii clasice, interpretate cu o tehnică desăvârşită, şi până la “folk” sau “pop-rock”.
O adevărată revelaţie a ultimilor ani, atât pentru public, cât şi pentru critică, Adrian Naidin a urcat şi pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), în spectacolul, de succes, ”Caramitru - Mălăele, câte-n lună şi în stele”, pentru a modera, cu geniu, duelul în versuri al celor două mari forţe ale teatrului românesc contemporan.

Rezervări se fac la numărul de telefon 0766 400181, în intervalul orar 11.00 – 22.00.
Preţul unui billet este de 30 lei.
Rezervarea telefonică este valabila maximum 48 de ore, timp în care biletele se achiziţionează de la restaurantul “Harlequin”, din staţiunea Mamaia, între orele 11.00 – 23.00.
Participanţii la eveniment sunt rugaţi, de către organizatori, să sosească, la restaurant, până la ora 20.30, pentru ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii optime.
După ora 20.30, rezervarea expiră!
 

Taguri: Lamoureux, RobertLamoureux, BogdanCaragea, Escrocii, TeatruldeStatConstanta, TSCT, Constanta, NinaUdrescu, LiviuManolache, LuizaSarivan, Dorosenco, GeorgesDorosenco, Paris, AdrianNaidin, Naidin, jazz, pop, rock, pop-rock, violoncelist, MichaelJackson, Jac,jooble.org