Delta Dunării şi... vinurile de Niculiţel: promovate în Castilla (Spania)

Delta Dunării şi... vinurile de Niculiţel: promovate în Castilla (Spania)(1943)


În această perioadă (2 – 5 aprilie), reprezentanți ai administrației publice din județul Tulcea se află, în cadrul unei delegaţii naţionale, într-o vizită de lucru în Spania (Regiunea Castilia y Leon, Provinciile Segovia şi Valladolid).

Acţiunea este organizată de către Asociația „Cele mai frumoase sate din România“, în colaborare cu Federația Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM).

La această vizită participă 25 de primari, din trei județe (Arad, Bacău și TULCEA) și trei vicepreședinți de Consilii Județene.

Din județul Tulcea, iau parte la eveniment cinci aleşi locali: vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Vasile Strat; primarul din comuna Topolog, Ion Olteanu; primarul din Slava Cercheză, Ivan Ignat; viceprimarul din Jurilovca, Teleucă Galina și primarul din Jijila, Dumitru Nicoară.

 

Vizite în comune din Castilia, promovare turistică a României (conferinţă, târg şi expoziţie foto) şi... nelipsita masă cu bucate şi vinuri „de-ale noastre” (inclusiv din Tulcea – Delta Dunării)!

 

Ieri, joi – 3 aprilie, în prima zi de după sosirea pe pământ hispanic, delegația a vizitat comunele Ayllon, Maderuelo, Pedraza (toate din Provincia Segovia), iar astăzi, vineri – 4 aprilie, dimineața, notabilităţile locale din România au ajuns în comuna Uruena (Provincia Valladolid).

Conform programului întocmit de către organizatori, mâine, sâmbătă – 5 aprilie, în ultima zi a vizitei, la hotelul „Catalonia Gran Via”, din Madrid, începând cu ora 17.00, va fi organizată o conferință de promovare a României (pe tema: „Cultură și Turism“), o expoziție fotografică şi un târg de promovare turistică.

De asemenea, va fi organizată şi o „Zi a Prieteniei Româno – Spaniole”, cu o degustare de vinuri (inclusiv celebrele licori tulcene, de pe Dealurile Niculiţelului!) și de produse tradiționale românești (din care, la fel, nu vor lipsi nici preparatele pescăreşti, specifice Deltei Dunării...).
 

Taguri: CJTulcea, Tulcea, CJT, Jurilovca, Jijila, Niculitel, DeltaDunarii, Topolog, SlavaCercheza, Valladolid, Segovia, Spania, Castilla, CastillyLeon, Leon, Maderuelo, Pedraza, Uruena, Ayllon,jooble.org