Poliţia de Frontieră: Capturi record de peşte braconat şi plase ilegale monofilament, în 2014

Poliţia de Frontieră: Capturi record de peşte braconat şi plase ilegale monofilament, în 2014(2321)


În data de 3 aprilie, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina, judeţul Tulcea, au acţionat în zona de competenţă, unde l-au identificat pe D.L.G., în vârstă de 27 ani, care transporta cu un atelaj hipo trei plase tip setcă din fir textil, în lungime de 105 metri, cu captură de peşte în ele.

În aceeaşi zi, o oră mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia, judeţul Tulcea, au oprit pentru control, în zona de competenţă, un atelaj hipo în care se aflau S.G. de 38 ani şi G.S. de 37 ani.
Cei doi bărbaţi transportau 10 setci monofilament în lungime de 308 metri şi o cantitate de peşte pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov, judeţul Constanţa, au descoperit asupra cetăţeanului român C.A., în vârstă de 28 ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, şase plase monofilament în lungime de 900 metri, pe care intenţiona să le introducă în ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au acţionat pe braţul Sfântu Gheorghe, unde, în jurul orei 13.00, au oprit pentru control o amabarcaţiune în care se aflau C.I. de 56 ani şi V.G.C. de 23 ani.
În ambarcaţiune au fost descoperite şapte setci din fir textil în lungime de 280 metri, cu captură de peşte în ele, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 26 unelte de pescuit, în lungime totală de 1.593 metri, iar cantitatea de 21,5 kilograme peşte din specii diferite a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei de pescuit comercial”, „deţinere şi transport a plaselor de pescuit tip monofilament” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, raportate la Ordinul nr. 83/2014 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului în anul 2014.
 

Taguri: SPFChilia, SPFPardina, PTFOstrov, SPF, PTF, Setci, PolitiadeFrontiera, politistiidefrontiera, Ostrov, Pardina, Chilia, BratulSfantuGheorghe, SfantzGheorghe, Olasedepescuit, braconat, peste, prohibitie, pescuit, uneltedepescuit, speciidiferite,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri