4 mari tenori ai României vor încânta spectatorii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa în luna aprilie

4 mari tenori ai României vor încânta spectatorii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa în luna aprilie(1535)


Luna aprilie poate fi numită “Luna Tenorilor”. Pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa vor fi invitaţi cei mai reprezentativi tenori ai Operelor Naţionale din România. Titlurile reprezentate sunt titluri de referinţă din istoria operei universal, dar şi realizări importante din repertoriul curent al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski".

Astfel, în data de 06 aprilie pe scenă urcă tenorul Robert Nagy, de la Opera Naţională din Bucureşti, care alături de Ala Cheptini, Florin Diaconescu, Roxana Bageac, Constantin Acsinte, Bogdan Sandu, Doru Iftene, Marius Eftimie şi Laurenţiu Severin vor prezenta pentru a doua oară pe scena Teatrului ultima premiera de succes, opera TURANDOT de G.Puccini, în regia doamnei Alice Barb şi scenografia doamnei Adriana Grand. La pupitru se va afla maestrul Gheorghe Stanciu.


În data de 12 aprilie publicul constănţean se va delecta cu spectacolul RIGOLETTO de G.Verdi. În rolul Ducelui de Mantua il puteţi aplauda pe tenorul Florin Guzga de la Opera din Iaşi. Alături de el vor interpreta minunatele şi dramaticele roluri Mădălina Sandu, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache. Conducerea muzicala aparţine maestrului Radu Ciorei.

Pe data de 26 aprilie, în spectacolul TOSCA de G.Puccini avem parte de o distributie de excepţie. Tenorul invitat, Bogdan Zahariea de la Opera din Timişoara va străluci pe scenă alături de soprana Drăgana Radakovic, din Serbia şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta maestrului Koichi Inoue, din Japonia.

Pe data de 27 aprilie, în spectacolul TRUBADURUL de G.Verdi, ii veţi putea aplauda pe tenorul Constantin Nica, de la Opera din Cluj, alaturi de soprana Elena Rotari, mezzosoprana Georgeta Grigore, din Craiova şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Conducerea muzicală aparţine maestrului Pierre Walter, din Franţa.
jooble.org