NICUŞOR CONSTANTINESCU NU DEMISIONEAZĂ, VREA ÎN AMERICA ŞI ÎL CRITICĂ PE... PONTA:

NICUŞOR CONSTANTINESCU NU DEMISIONEAZĂ, VREA ÎN AMERICA ŞI ÎL CRITICĂ PE... PONTA: "Cu pactul de coabitare, n-a făcut nicio afacere"!(1936)


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a dus, astăzi, la sediul DNA . Divizia Centrală, din Bucureşti, cu documente de la Institutul de Medicină Legală, pe care să le arate procurorilor DNA, pentru a demonstra, astfel, că permisiunea de a părăsi ţara, pentru a se opera în Statele Unite ale Americii, este o necesitate.

 

Nicuşor Constantinescu: “Eu nu pot şi să mă tratez de cancer şi să fac… Zorro şi filme western!”

 

Constantinescu le-a declarat ziariştilor: "Procurorii afirmaseră că nu sunt bolnav de cancer şi că mă sustrag urmăririi penale. Diagnosticul este carcinom de prostată, deci cancer de prostată, da? (...) Trebuie să plec de urgenţă în SUA. Cât de repede pot, deocamdată nu am permisiunea. Diagnosticul este de adeno - cancer la prostată. Trebuie să plec de urgenţă în Statele Unite. Eu nu pot să mă tratez şi de cancer, să vin şi să fac Zorro şi filme western, cu maşini şi sirene, prin România, că aşa vrea DNA - ul. Serialul cu Zorro a continuat şi ieri, cu preşedintele CJ Duicu, de la Mehedinţi! Este coleg cu mine de partid. Aceeaşi înscenare este şi acolo…”

 

De data aceasta, l-a atacat şi pe… şeful său de partid, Victor Ponta!

 

Nicuşor Constantinescu nu a atacat verbal, de această dată, doar Direcţia Naţională Anticorupţie, ci, indirect, şi pe premierul (şi preşedintele Partidului Social Democrat, formaţiune politică în care Constantinescu este… vicepreşedinte judeţean!, la Constanţa, preşedintele filialei fiind prietenul său, Radu Mazăre, primarul Constanţei!).
Preşedintele CJC a reafirmat că DNA este o instituţie care acţionează la comenzi politice. Ponta… “n-a făcut nicio afacere” (SIC!), semnând, în ianuarie a.c., “pactul de coabitare” cu preşedintele Traian Băsescu şi acceptând numirea Codruţei Kovesi, în fruntea procurorilor anticorupţie.
Cităm: " Această înscenare o veţi urmări în fiecare săptămână până la alegerile din noiembrie (...) Din păcate, asta e România în care trăim. Care e scopul DNA-ului? Nu este evident?!... Acela de a denigra aleşii PSD. Este o hăituială organizată, abuzivă, în toată România. Au fost oameni numiţi politic. Doamna Kovesi este înţelegerea şi pactul făcut între domnul prim - ministru Ponta şi domnul Băsescu. Da, pactul de coabitare! N-a făcut nicio afacere, după cum vedeţi…"

Nicuşor Constantinescu este urmărit penal, în acest al doilea dosar, pentru 24 (SIC!) de infracţiuni de abuz în serviciu (infracţiune gravă, asociată juridic faptelor de corupţie!). El este acuzat că nu a permis Curţii de Conturi să facă verificări la instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi să aplice hotărâri judecătoreşti definitive, executorii. Procurorii îl acuză şi că ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, pentru că nu ar fi a emis sau prelungit autorizaţii de construcţie pentru centrale eoliene, în judeţul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu este pus, acum, sub (dublu) control judiciar (pronunţat în două dosare diferite!) şi nu are voie să iasă din ţară. Măsura a fost dispusă după ce judecătorii au respins propunerea DNA de arestare preventivă.
 

Taguri: NicusorConstantinescu, Constantinescu, Zorro, DNA, DNABucuresti, Duicu, Mehedinti, CJC, CJConstanta, ConsiliulJudetean, RaduMazare, Mazare, Ponta, VictorPonta, premier, presedinte3, TraianBasescu, Basescu, AbuzinServiciu, eoliene, hotararijudecatoresti,jooble.org