SPEED DATING. Cum să-ți găsești sufletul pereche în 7 minute

SPEED DATING. Cum să-ți găsești sufletul pereche în 7 minute(750)


Durează numai șapte minute pentru a-ți găsi perechea. Șapte minute de întâlnire. Nu e nevoie de mai mult, spun cei de la Speed dating - un sistem de dating relativ nou în România şi are ca scop organizarea de întâlniri pentru scurte conversaţii între parteneri, pe baza cărora aceștia pot decide să facă schimb de date de contact sau nu.

Speed dating-ul a ajuns și în Constanța. La sfârșitul săptămânii are loc un eveniment de acest gen.
Cum funcționează? Preferințele sunt exprimate prin bifarea unor formulare, ulterior centralizate de către organizatori, rezultatele fiind apoi oferite participanților. Rezultatele pentru fiecare participant constau în lista datelor de contact ale persoanelor agreate care, la rândul lor, au trecut participantul respectiv la persoane agreate.
Speed dating-ul se adresează persoanelor single care își doresc o relație și se simt pregătite pentru asta. ”Întâlnirile rapide reprezintă o modalitate sigură, rapidă şi distractivă, de a-i aduce faţă-în-faţă, în lumea reală, pe cei care îşi caută pereche”, spun organizatorii. Pentru evenimentul din Constanța sunt disponibile zece locuri pentru femei și zece pentru bărbați.

”Speed dating-ul se desfăşoară exclusiv pe bază de invitaţie, ceea ce ne permite să controlăm un aspect foarte important: pe cine vei cunoaşte la aceste întâlniri.În acest scop, ne asigurăm că fiecare persoană participă la evenimentul care i se potriveşte, ţinând cont de câteva criterii minime de matching: vârstă, nivel de studii, statut social, etc. În cadrul întâlnirilor de speed dating, vei petrece 7 minute conversând cu fiecare participant de sex opus în parte. Ziua următoare primeşti datele de contact ale persoanelor care ţi-au plăcut şi cu care vrei să te reîntâlneşti. Începând de acolo, rămâne la latitudinea voastră ce veţi face în continuare, având controlul deplin al următorilor paşi. Deşi nu pare, 7 minute reprezintă timp suficient pentru a-ţi da seama pe cine doreşti să revezi sau nu. Spre deosebire de o întâlnire „oarbă”, aranjată de prieteni sau familie, la speed dating nu există presiune şi nici aşteptări – noi facem toată partea grea: stabilim întâlnirile, facem invitaţiile, aducem oamenii împreună şi le dăm şi rezultatele întâlnirilor.Tu nu eşti nevoit să refuzi pe nimeni sau să dai vreun răspuns de orice fel, doar să te aşezi confortabil şi să te simţi bine pe parcursul mini – maratonului de întâlniri”, mai spun organizatorii.

Iată câteva din avantajele serviciilor de speed dating față de alte servicii, mai convenționale, de dating:
• necesită timp scurt faţă de alte modalități de dating;
• poți lua decizia de a nu-ţi oferi datele de contact unui partener, fără să îl refuzi direct;
• este un sistem de dating în care un refuz înseamnă „NU”, spre deosebire de alte situaţii în care partenerul continuă să insiste și îţi poate lua ceva timp să îl faci să înțeleagă că nu vrei să ai de-a face cu el;
• de regulă partenerii întâlniţi sunt tot singuri, în căutare de partener (cu excepţia celor care mint în privința statutului relaţional dar, așa cum știi, minciuna are picioare scurte).
Pentru cei interesaţi de statistici, organizatorii informează că peste 90% cunosc pe cineva cu care îşi doresc să se revadă; peste 70% din timp sentimentul este reciproc, conducând la o a doua întâlnire; 80% dintre participanţi vin în urma recomandărilor clienţilor.
jooble.org