Colegiul „Mihai Eminescu”: inaugurarea Simulatorului de Navigaţie cu Vele(903)


Miercuri, 24.04.2013, de la ora 13.00, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, din Constanţa, va organiza un briefing de presă, cu ocazia inaugurării Simulatorului de Navigaţie cu Vele, în cadrul cabinetului de informatică, polifuncţional.

Cu această ocazie, se doreşte a se pune în valoare parteneriatul iniţiat de Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” şi de Asociaţia ,,Clubul Nautic Român”, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), având ca obiectiv promovarea yachtingului, ca sport specific zonei noastre geografice, în rândul tinerilor şi în special în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Odată cu instalarea noilor echipamente performante şi a interconectării la reţeaua de internet a Cabinetului de informatică, pe cele 30 de computere a fost instalat softul simulatorului de navigaţie cu vele, ,,Sail Simulator 5 Deluxe”, donat Clubului Nautic Român de firma GMB Computers. Astfel, noul Cabinet de informatică a devenit, deopotrivă, şi un veritabil simulator de navigaţie, destinat iniţierii , dar şi perfecţionării, în tehnica manevrării velelor, fiind pus la dispoziţia elevilor de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” şi de la Şcoala Generală nr. 2, dar şi din alte şcoli şi chiar cluburi sportive publice, care doresc să se perfecţioneze.

De altfel, clasa a XI-a B a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu”desfăşoară de doi ani, în cadrul unui curs opţional, activităţi care să le permită elevilor iniţierea în probleme de navigaţie şi yachting, în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducător de ambarcaţiuni de agrement.

 

 
jooble.org