Mașini cu acte false în vămile din Constanța(949)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în punctele de trecere a frontierei din Negru Vodă, respectiv Ostrov, un autoturism Volkswagen Golf şi unul Opel Vectra pe care doi cetăţeni români intenţionau să le scoată din ţară prezentând la controlul de frontieră documente false.

Astfel, în data de 01.04.2014, în jurul orei 06.45, în  Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu o autoutilitară marca Mercedes Benz model Sprinter la care era ataşată o platformă.
Pe respectiva platformă era transportat un autoturism marca Volkswagen Golf cu numere de Bucureşti, despre care pasagerul din dreapta, I.A., în vârstă de 50 ani, domiciliat în municipiul Medgidia, a declarat că îi aparţine, prezentând mai multe documente justificative.
În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a mai declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, prezentând în acest sens un contract de vânzare-cumpărare, însă nu a cunoscut faptul că respectivul certificat de înmatriculare este fals.
Verificările au dus la concluzia că autoturismul figurează în baza de date ca fiind înmatriculat în Franţa.


În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, în Ostrov s-a prezentat cetăţeanul român B.F.I., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Covasna, care a încercat să iasă din ţară cu un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică era fals. Tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că I.T.P.–ul este fals.


Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor români dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.
jooble.org