Sarichioi (judeţul Tulcea): ŞASE FOCURI DE AVERTSMENT, trase de poliţiştii de frontieră, pentru prinderea unor braconieri!

Sarichioi (judeţul Tulcea): ŞASE FOCURI DE AVERTSMENT, trase de poliţiştii de frontieră, pentru prinderea unor braconieri!(1840)


În această dimineaţă, a zilei de marţi - 1 aprilie, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea, efectuând o percheziţie domicilară în localitatea Sarichioi, din acest judeţ, la o locuinţă aparţinând unor persoane de sex masculin, cercetate într-un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

În urma acţiunii, trei bărbaţi, care se aflau în curte, au încercat să fugă, sărind gardul din jurul imobilului.

Pentru reţinerea acestora, deoarece bărbaţii au ignorat somaţiile verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, executând, în plan vertical, şase focuri de avertisment, conform procedurilor legale, fără a fi înregistrată nicio persoană rănită.

În urma percheziţiei, au fost descoperite mai multe unelte de pescuit, tip plasă monofilament (ILEGALĂ!), folosite la braconaj, care au fost indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor.

Ancheta în acest caz este continuată, de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale faţă de persoanele implicate.
 

Taguri: PolitiadeFrontiera, focuriAvertisment, braconieri, monofilament, ilegala, Sarichioi, judetulTulcea, Tulcea, SPF, SPFTulcea, piscicol, plase,jooble.org