Midia: 188 kilograme de caras, confiscate de poliţiştii de frontieră

Midia: 188 kilograme de caras, confiscate de poliţiştii de frontieră(883)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, identificând un cetăţean român, care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 188 kilograme peşte, fără documente justificative.

În această dimineaţă, de marţi – 1 aprilie,în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit, pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca „Dacia”, condus de către un bărbat, în vârstă de 29 ani, domiciliat în oraşul Babadag, judeţul Tulcea.

În urma controlului, a fost descoperită, în autoturism, cantitatea de 188 kilograme peşte, din specia caras, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale, de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de peşte, evaluată la 466 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui, fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Taguri: politistidefrontiera, GardadeCoasta, caras, peste, confiscat, Midia, Babadag, Legea317/2009, OUG23/2008, judetulTulcea, Dacia,jooble.org