Aeroportul Tuzla: Piloţii Regional Air Services au obţinut brevet - atestat internaţional SAR (

Aeroportul Tuzla: Piloţii Regional Air Services au obţinut brevet - atestat internaţional SAR ("Search and Rescue")(2406)


Aeroportul Tuzla duce mai departe tradiţia AVIASAN: primul zbor de salvare aeriană de pe acest aerodrom, de la 27 martie 1967, ESTE SĂRBĂTORIT PRIN OBŢINEREA CELUI MAI ÎNALT NIVEL DE PREGĂTIRE, PENTRU “SEARCH AND RESCUE” (SAR)!

Pe 27 martie 1967, AVIASAN, vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti, a desfăşurat prima dintre numeroasele sale misiuni de zbor (de) pe AEROPORTUL (“Aeroutilitar”, cum se numea pe atunci) TUZLA, din judeţul Constanţa.
Pe 30 martie 2014, la 46 de ani distanţă, REGIONAL AIR SERVICES – Aeroportul Tuzla duce tradiţia AVIASAN mai departe, la cel mai înalt nivel de performanţă, în misiunile de zbor, prin încheierea pregătirii pentru Căutare şi Salvare (“Seacrh and Rescue” – SAR) (pe cale) Aeriană.

În parteneriat cu “HELI RESCUE CONSULT”, piloţii de la Tuzla au parcurs, în această primăvară, pregătirea teoretică şi practică pentru specializarea în operaţiuni de salvare “HELICOPTER HOIST OPERATOR” (HHR) şi “SEARCH AND RESCUE” (SAR), obţinând rezultate excelente, la evaluarea finală, realizată de doi examinatori de prestigiu, Herbert Graser şi Werner Greipl, piloţi de încercare în cadrul “EUROCOPTER”, cu uriaşă experienţă, în misiuni de salvare în toate condiţiile, pe uscat şi pe mare.

Planul de pregătire al personalului REGIONAL AIR SERVICES – Aeroportul Tuzla este extrem de riguros şi intens, fiind expresia practică a preocupării companiei pentru menţinerea celui mai înalt nivel de pregătire în aviaţie şi pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Din respect faţă de tradiţia a misiunilor de salvare (HEMS şi SAR), la împlinirea a exact… 50 de ani de la prima şi, din păcate, ultima misiune, de success, realizată, în acest scop, de către pilotul comandant Constantin Ștefănescu, secundul Ion Tudose și mecanicii de bord Stan Georgescu, Marin Ilie şi Constantin Brănescu, în dreptul localității Gura Portiței cu elicopterul Mi-4, Şcoala de Supravieţuire pe Mare, acreditată OPITO, de la aeroportul Tuzla, a primit numele „Centrul de Pregătire pentru Supravieţuirea pe Mare - Constantin Ştefănescu”

”REGIONAL AIR SERVICES - Aeroport Tuzla ocupă locul patru (4), în ceea ce priveşte numărul de mişcări de aeronave, şi un loc fruntaş, în ceea ce priveşte numărul de pasageri. La Tuzla, există prima şcoală privată de aviaţie – atât pentru pregătirea piloţilor de elicopter, cât şi de avion, şi prima şcoală de paraşutism. Aeroportul găzduieşte şi prima Şcoală pentru Supravieţuirea pe Mare, acreditata OPITO, din Europa Centrală şi de Est. Din anul 2013, Aeroportul Tuzla este deschis şi traficului internaţional În prezent, REGIONAL AIR SERVICES este liderul regional în transportul aerian “offshore” şi desfăşoară operaţiuni de salvare, cu elicopterul, în cadrul mai multor programe”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.
 

Taguri: RegionalAirServices, RAS, AeroportulTuzla, Tuzla, SAR, HHO, AVIASAN, ConstantinŞtefănescu,jooble.org