Ceea ce era de demonstrat: Reacţii aproape... IDENTICE ale PSD şi PNL, la discursul lui Băsescu despre Justiţie!

Ceea ce era de demonstrat: Reacţii aproape... IDENTICE ale PSD şi PNL, la discursul lui Băsescu despre Justiţie!(2238)


Aşa cum am putut urmări la B1Tv şi Realitatea Tv, preşedintele României, Traian Băsescu, a precizat, astăzi – 28 martie, într-un discurs rostit în deschiderea lucrărilor Congresului Avocaţilor, că românilor încă le lipseşte „o cultură a Justiţiei”.
Şeful statului a susţinut că sunt prea multe instituţii, de la Parlament până la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărâri judecătoreşti.

 

Preşedintele Traian Băsescu: “Încă mai avem instituţii, de la Parlament la administraţii locale, care-şi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti!”

 

Băsescu a dat exemplul preşedintelui clubului “Bayern Munchen”, care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat.
"La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media, legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei”, a spus preşedintele României.

Traian Băsescu a susţinut că sunt prea multe instituţii care îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti: "Încă vedem prea multe instituţii, de la Parlament la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament".
El a mai spus că România are nevoie de „o cultură a justiţiei”: "Ne trebuie şi o cultură a Justiţiei, ne trebuie înţelegerea că Justiţia e, până la urmă, pilonul fundamental al democraţiei, pentru că orice stat poate avea legi foarte moderne, şi România e un astfel de stat, dar atât timp cât nu există pilonul justiţiei solid şi credibil (...), statul nu este solid".

"Încă vedem prea multe instituții — de la Parlament până la administrații locale — care își permit să nu pună în aplicare hotărâri judecătorești. Încă vedem blocarea actului de justiție în Parlament. Asta înseamnă că, dincolo de a avea niște coduri penale moderne — Cod Penal și Cod de Procedură Penală—, dincolo de a avea un Cod Comercial și un Cod de Procedură, dincolo de acestea ne trebuie și o cultură a Justiției, ne trebuie înțelegerea că Justiția este, până la urmă, pilonul fundamental al democrației", a spus preşedintele ţării.

El a mai spus că România are legi moderne, "chiar dacă mai sunt și confuzii", însă a indicat că, "atât timp cât nu există pilonul Justiției solid și credibil, statul nu este solid".

 


PSD şi PNL: formal şi declarative, nu mai sunt aliaţi în USL, dar au UN DISCURS ANTI-BĂSIST… IDENTIC!

 


Aproape SIMULTAN, au sărit la gâtul lui Băsescu atât PSD (prin purtătorul de palavre Cătălin Ivan, “europarlamentarul” care ne-a făcut de râs, la Bruxelles, când a luat-o la rost, în 2012, pe doamna comisar pentru Justiţie, Vivianne Reding, pentru că s-a îmbrăcat în… portocaliu!), cât şi PNL (printr-un comunicat de presă).
Aşa cum spuneam, sare-n ochi IDENTITATEA, DE FORMĂ ŞI DE FOND, a celor două poziţii, de la stânga socialistă, respectiv de la autoproclamata dreaptă, “singura autentică”, liberală.

Până şi titlul este IDENTIC!

Iată cele două accese de frustrare anti-băsistă, tipic USL – istă:


PNL:
“Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura Justiției”

„Pentru numirea în 2013 a noilor șefi de parchete președintele a preferat negocieri netransparente cu Victor Ponta, în locul unei proceduri legale.
Partidul Național Liberal a susținut permanent independența Justiției și depolitizarea reală a acestui domeniu. De aceea, am atras atenția public despre încercările de subordonare ale justiției, fie că ele au venit din partea lui Traian Băsescu, fie din partea foștilor parteneri, adică PSD și Victor Ponta.
PNL a propus la Ministerul Justiției un ministru independent, cu o foarte bună reputație profesională în breaslă, anume pe Mona Pivniceru. Ca ministru al Justiției, Mona Pivniceru a demarat un proces corect și transparent de selecție și desemnare a procurorilor șefi, care a fost însă sabotat de Traian Băsescu și Victor Ponta. Așadar, Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiției.
Cât privește atitudinea Parlamentului față de actul Justiției, amintim că parlamentarii liberalii au respectat cererile instanțelor, fie că a fost vorba despre solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Vlad Cosma (PSD) sau a colegului nostru liberal, Daniel Chițoiu.
De asemenea, fără o opoziție clară și determinată a liberalilor, legea amnistiei și grațierii susținută de PSD ar fi trecut de Parlament. Faptul că acest proiect care ar favoriza anumiți demnitari nu este în acest moment adoptat se datorează parlamentarilor PNL.
PNL este angajat, atât în fața românilor, cât și a partenerilor strategici externi ai României, să apere statul de drept și independența justiției. De asemenea, în acest moment, ducem o luptă cu PSD, care încearcă să acapareze întreaga putere și să pună mâna pe cât mai multe pârghii.
Doar apărând România de reinstaurarea partidului-stat se poate garanta o justiție cu adevărat independentă și imparțială.


PSD:
“Ultimul care trebuie să vorbească de independența Justiției e Traian Băsescu”

"Ultimul care trebuie să vorbească de independența Justiției este președintele Traian Băsescu...
A fost un nou atac la adresa Parlamentului și la adresa democrației. S-ar fi descurcat mai bine cu un Parlament supus.
Băsescu vrea o democrație șchioapă și în folosul său, iar dacă nu este așa nu îi mai trebuie democrație... Când era primar, CGMB (consiliul general al Capitalei) nu-l lăsa să ducă la îndeplinire proiectele grandioase pentru București.
A devenit președintele României, iar acum Parlamentul nu îl lasă să facă lucrurie bune la adresa României. Găsește scuze și caută motive să acopere neajunsurile guvernării sale. Vrea o presă obedientă, un Parlament dependent și o justiție care să facă dreptate doar când vrea domnia sa", a declarat Cătălin Ivan într-o intervenție telefonică la Antena 3 (unde altundeva!...).


Iată că, zi de zi, ne este confirmată orbirea PNL, care (aşa cum scriam zilele trecute, mai pe larg, într-un articol – opinie, pe care ne permitem să vi-l repropunem lecturării, semnalându-l la sfârşitul acestui material) se iluzionează că ar putea să ia voturi de la stânga, înjurându-l pe Băsescu, ba chiar şi de la dreapta, procedând… la fel!
Chiar nu sesizează nimeni, la PNL, contradicţia, dihotomia de situaţii, mai mult decât evidentă?!...

Articole care tratează aceeaşi temă:

„PNL se duce-n cap, cu fiecare zi în care cade-n capcana întinsă de PSD: cine-i mai... anti-băsist nu-i un "cârlig" pentru electoratul de dreapta, vizat de liberali!” (Secţiunea “Editorial”, 25-03-2014).
 

Taguri: Basescu, PNL, PSD, Justitie, CongresulAvocatilor, CatalinIvan, Ivan,jooble.org