Elevii cer demisia inspectoarelor Paula Iordan și Adriana Oprea(1424)


Asociația Elevilor din Constanța cere demisia inspectoarelor implicate în scandalul de ieri de la Adunarea Generală a CJE Constanța.


Asociația Elevilor din Constanța este dezamăgită de evenimentele petrecute, la ședința Consiliului Județean al Elevilor Constanța și cere demisia de onoare inspectoarelor Paula Iordan și Adriana Oprea.


Evenimentele de ieri au arătat un interes deosebit din partea acestor doamne de a subordona interesele elevilor de interesele statului, lucru ce nu poate fi tolerat într-o societate democratică. În calitate de membru al societății civile, Asociația Elevilor condamna public aceste practici și va sesiza Ministerul Educației Naționale.

Considerăm inacceptabil ca un Inspector Școlar General Adjunct să îi adreseze președintelui de ședință cuvinte ca “stai jos!” în momentul în care acesta încerca să prezideze ședința.

“Nu vom tolera bătaia de joc de ieri de la ședința a CJE Constanța. Ordinea de zi a fost încălcată flagrant și nu a mai existat niciun fel de respect pentru elevi. Din păcate nu a mai existat de mult o situație în care profesorii să vorbească mai mult decât elevii la o întâlnire a elevilor.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

“Președintele de ședință nu a fost respectat și ar fi trebuit să îi evacueze din sală pe cei care au perturbat buna desfășurare a ședinței mai ales că ordinea de zi nu a mai fost respectată. Este jalnic ce s-a întâmplat! ” a declarat vicepreședintele asociației, Eduard-Constantin Tănase.

“Această situație este fără precedent iar intervenția președintelui Consiliului Regional al Elevilor nu a făcut decât să inducă persoanele prezente în eroare. Acesta și-a depășit atribuțiile constituind o comisie fără fundament prin intermediul căreia s-a făcut o analiză rapidă, netransparentă și manipulatoare.” a declarat secretarul general, Cristian-George Farauanu.
jooble.org