BUNAVESTIRE coincide cu împlinirea a şase ani de Episcopat la Tulcea

BUNAVESTIRE coincide cu împlinirea a şase ani de Episcopat la Tulcea(1341)


Astăzi, marţi – 25 martie, a fost o zi de dublă sărbătoare în “Capitala Deltei” (româneşti): hramul Bisericii Bunavestire (Greceşti) şi… şase ani de episcopat la Tulcea!

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la slujba ţinută de Episcopul Tulcii, Prea Sfinţia Sa, Visarion Bălţat, şi IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Biserica Bunavestire (Grecească), din municipiul reşedinţă de judeţ.

BUNAVESTIRE, această sărbătoare religioasă majoră, marcată de creştinii ortodocşi pe data de 25 martie, reprezintă şi hramul bisericii cu acelaşi nume.
Data de 25 de martie are, însă, şi o altă semnificaţie pentru lumea creştină din judeţul Tulcea: în urmă cu şase ani (în 2008), Preasfinţia Sa Visarion a fost numit episcop de Tulcea (este momentul în care se înfiinţează şi episcopatul de Tulcea).
Numirea s-a făcut cu prezenţa la Tulcea a Prea Fericitului Daniel, patriarh al României.

„Vreau să vă felicit, Prea Sfinţia Voastră, pentru cei şase ani de activitate pe aceste meleaguri“, i-a transmis preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, Episcopului de Tulcea, PS Sa Visarion Bălţat, după care a subliniat importanţa activităţii bisericeşti pentru viaţa spirituală a tulcenilor.
În semn de recunoştinţă şi respect pentru implicarea în viaţa religioasă din judeţul Tulcea, preşedintele CJT i-a oferit Prea Sfinţiei Sale o icoană.
 

Taguri: Bunavestire, EpiscopiaTulcii, Tulcea, CJTulcea, CJT, ConsiluiulJudeţean,jooble.org