Universitatea

Universitatea "Ovidius" Constanţa: seminar despre TURISMUL "PRIETENOS CU MEDIUL"(1462)


Universitatea „Ovidius“ din Constanța anunţă, într-un comunicat de presă, transmis astăzi, că la sfârşitul săptămânii trecute s-a desfășurat un seminar privind dezvoltarea unui turism durabil și „prietenos cu mediul“.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Crearea unei Rețele pentru Dezvoltarea unui Turism Durabil în Bulgaria, România, Ucraina, Moldova și Georgia“ (BS - TOURISM NET), finanțat în Programul Operațional Comun „BLACK SEA BASIN 2007-2013“.

Seminarul s-a adresat, în primul rând, studenților Universității „Ovidius“ - Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Specializarea Geografia Turismului, ca viitori operatori în domeniul turismului, în zona litoralului românesc al Mării Negre, dar și tuturor factorilor interesați, reprezentanți ai autorităților locale și operatori din turism.

În cadrul evenimentului, invitatul special, prof. dr. Fokion Vosniakos, președinte al Comitetului pentru Mediu din cadrul Institutului Tehnologic și de Educație „Alexander” din Salonic, Grecia, și totodată președinte al Asociației Balcanice de Mediu (B.EN.A.), a explicat conceptul de „turism durabil“ și a evidențiat importanța aspectelor ce țin de protecția mediului în orice tip de activitate turistică. Concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că un mediu curat și sănătos este garanția unui aflux mare de turiști, care se vor îndrepta mereu către zonele în care capitalul natural este protejat și pus în valoare.
Prof. dr. Fokion Vosniakos a împărtășit din experiența sistemului educațional din Grecia, în contextul Uniunii Europene, unde există programe speciale de studii universitare și masterat pentru cei care vor să urmeze o carieră în domeniul turismului.

De asemenea, tot în cadrul acestui seminar, reprezentanții Asociației Europene de Mediu au prezentat proiectul „Crearea unei Rețele pentru Dezvoltarea unui Turism Durabil în Bulgaria, România, Ucraina, Moldova și Georgia“ (BS - TOURISM NET).
Obiectivul global al proiectului este tocmai crearea și gestionarea unei reţele turistice durabile cooperative și autonome în regiunea Mării Negre, care să includă furnizori de date și informații, factori de decizie, autorități și operatori din turism.
După expunerea principalelor obiective și rezultate estimate a se obține în cadrul acestui proiect, a fost prezentat și chestionarul conceput de parteneri pentru cercetarea poziției și viziunii principalilor factori interesați față de crearea unei rețele turistice transfrontaliere.

Auditoriul s-a arătat interesat de promovarea regiunii Mării Negre ca destinație turistică unitară, prin crearea unor pachete de oferte transfrontaliere.
 

Taguri: Litoral, LitoralulRomanesc, Mediu, Turism, PrietenoscuMediul, MareaNeagră, BENA, Balcanica, Vosniakos, TurismDurabil,jooble.org