Radu Mazăre s-a dus în cartierul săracilor să se plângă că este cercetat de DNA

Radu Mazăre s-a dus în cartierul săracilor să se plângă că este cercetat de DNA(1444)


Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal pe numele primarului Constanţei, Radu Mazăre, de această dată, anchetatorii cercetând modul în care au fost făcute achiziţiile pentru construirea campusului social Henri Coandă.

Pentru a afla toată lumea ce i se întâmplă, Mazăre a organizat o conferinţă de presă chiar la faţa locului, în Campusul Henri Coandă. El a fost întâmpinat de cei care locuiesc acolo, însă mulţi dintre ei nu păreau afectaţi de ceea ce i se întâmplă lui Mazăre, ci erau mai interesaţi să-i spună edilului ba că nu le ajung banii, ba că trebuie să-i lase cu butelii în locuinţe pentru a putea pregăti hrana cea de toate zilele mai repede.

După ce a făcut baia de mulţime specifică, Mazăre a scos câteva dosare la înaintare şi a început să fluture o hârtie în care erau trecute câteva notiţe privitoare la construirea campusului. Mai mult, el a început să se plângă mai ceva ca Becali, şi a repetat de câteva ori că procurorii lui Băsescu nu-i dau pace.

„O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti să trimitem până la 25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă”, a spus Radu Mazăre fluturând o hârtie.

Pentru a fi cât mai convingător, Mazăre a prezentat câteva date despre costurile care au vizat construirea cartierului şi a făcut comparaţie cu sumele cheltuite de fostul primar de la Bucureşti, Adriean Videanu.
„Am să vă dau câteva elemente comparative. Aici avem campusul Henri Coandă, unde ne aflăm, unde sunt peste 3.000 de oameni şi au trecut, parte dintre ei, două ierni, şi nu uşoare, şi aici avem unităţile locative cumpărate, pentru a fi date cu scop social, de domnul Videanu. Hai să ne uităm la o comparaţie. Eu am făcut 906 unităţi locative cu aproximativ şapte milioane de euro şi domnul Videanu a cumpărat 143 de unităţi locative cu 18 milioane de euro. Eu am construit pe metrul pătrat cu 286 de euro, conform contractelor şi actelor care sunt aici şi plăţilor făcute de primărie, domnul Videanu a cumpărat metrul pătrat cu 1.500 de euro. Eu am construit, cu tot cu dotări, respectiv pat, saltea, frigider, plită electrică, chicinetă cu 295 euro un metru pătrat, iar domnul Videanu a cumpărat o parcare cu 10.700 de euro, pentru săraci, în Bucureşti. Eu am construit un apartament de trei camere cu 7.571 de euro şi domnul Videanu a cumpărat apartamentul cu 215.000 de euro. Pe mine m-a costat, pentru fiecare om, şi mai avem de făcut un cartier cu încă 18 blocuri, să pot să-i adăpostesc pe toţi oamenii ăştia amărâţi, 2.300 de euro pentru fiecare om intrat în casă, cu dotări, cu tot ce trebuie, domnul Videanu a cumpărat o boxă la beci cu 5.000 de euro. Iar aceste materiale le găsiţi pe toate în presă”, a explicat Mazăre.

În tot acest timp, „amărâţii” lui Mazăre comentau de zor şi se minunau cum primarul a construit cu aşa bani puţini.
„Acum este clar ! A venit aici, la noi, în cartier crezând că suntem fraieri. Noi trebuia să avem blocuri de BCA, nu chicinetele astea unde nu avem voie cu butelie şi trebuie să facem o mâncare în şapte ore. Unde sunt banii cu care trebuia să construiască dacă a dat aşa puţin ?”, a spus una dintre femeile care locuiesc în cartierul Henri Coandă.

În altă ordine de idei, Radu Mazăre a declarat că deja se desfăşoară procedurile pentru construirea celui de-al doilea cartier de locuinţe sociale, în acest moment având loc procedurile de licitaţie, la prima licitaţie neprezentându-se niciun constructor şi urmând să fie organizată o nouă licitaţie.
 
jooble.org