HANDBAL masculin, penultima etapă a

HANDBAL masculin, penultima etapă a "optimilor" EHF Cup. HCM Constanţa are o singură variantă, azi, în Slovacia: VICTORIA!(1811)


Campioana ultimelor cinci ediţii, în întrecerile primei ligi a handbalului masculin românesc, HANDBAL CLUB MUNICIPAL (HCM) CONSTANŢA, întâlneşte, în deplasare, în această seară, de sâmbătă – 22 martie, pe “Sporta” Hlohovec, din Slovacia.

Meciul, care începe la 19.00 (Ora României), contează pentru a cincea etapă, penultima, a întrecerilor Grupei D, a “optimilor de finală” ale Cupei Federaţiei Europene de Handbal (EHF Cup), a doua, valoric şi ca importanţă, dintre competiţiile europene intercluburi, în handbalul masculin.

Chiar dacă, până acum, slovacii nu au nici un punct (!), din cele patru meciuri disputate, iar cea mai usturătoare înfrângere (22 – 31) au “încasat-o” tocmai la Constanţa (chiar în prima etapă a “optimilor”), elevii macedoneanului Zvonko Sundovski nu trebuie să trateze cu lejeritate meciul cu cei cehului Martin Liptak, VICTORIA fiind necesară “ca aerul”, pentru ocuparea, la finalul "optimilor", a locului 2 din grupă, calificant în “sferturi”!

Cele două puncte din localitatea de lângă Târnava devin cu atât mai necesare, în cazul în care concurenta directă la locul doi, Chambery “Savoie” (Franţa) reuşeşte să învingă, tot astăzi, pe teren propriu, pe “Fuchse” Berlin, actualul lider al grupei!...

Înainta partidelor de astăzi, clasamentul Grupei D, a “optimilor de finală” aleCupei EHF - 2014, este următorul:
1.“Fuchse” Berlin (Germania) – 7 puncte (golaveraj: 122 – 111); 2. Chambery “Savoie” (Franţa) – 5 puncte (golaveraj: 112 – 104); 3. HCM CONSTANŢA (ROMÂNIA) – 4 puncte (golaveraj: 117 – 110; a învins, la Constanţa, în prima etapă, pe “Sporta”, apoi a făcut două egaluri: în deplasare, în Savoia, şi acasă, cu berlinezii; iar duminica trecută a pierdut, în capitala Germaniei); 4. “Sporta” Hlohovec (Slovacia) – 0 puncte (golaveraj: 94 – 120).

În ultimele două meciuri din grupa D a Cupei EHF, HCM Constanţa întâlneşte, astăzi, sâmbătă - 22 martie, în deplasare, pe “Sporta” Hlohovec (Slovacia) şi pe 30 martie (aşadar: duminica viitoare), la Constanţa, pe Chambery “Savoie” (Franţa), în timp ce celălalt meci al ultimei etape va fi unul aproape “de antrenament” pentru “vulpile” prusace, la Berlin, cu codaşa grupei, echipa slovacă “Sporta” Hlohovec, advesara de astăzi a băieţilor noştri.

HCM a rămas, chiar şi după înfrângerea de duminica trecută, de la Berlin, favorită pentru locul doi, calificant, din grupă (deşi are un punct mai puţin faţă de echipa franceză), deoarece mai are de jucat, astăzi, cu cea mai slabă echipă a grupei, în Slovacia (unde trebuie să câştigăm, neapărat!!), iar meciul cu francezii va fi la… Constanţa (şi asta după ce Chambery va juca, tot astăzi, cu liderii de la “Fuchse”, chiar dacă meciul va fi în Savoia…)!

PRIMELE DOUĂ ECHIPE DIN GRUPĂ SE CALIFICĂ ÎN SFERTURILE DE FINALĂ ALE COMPETIŢIEI!
După confruntările bilaterale, tur – retur, din “sferturi”, se va desfăşura un turneu, de tipul “Final Four”, la… Berlin (adică în vizuina şiretelor “Vulpi” / “Fucse” – simbolul Berlinului, încă din Evul Mediu)!
 

Taguri: HCM, HCMConstanta, Fuchse, FuchseBerlin, ChamberySavoie, Chambery, Savoie, SportaHlohovec, CupaEHF, EHF, MariusStavrositu, Stavrositu, ZvonkoSundovski, Sundovski, MartinLiptak, Liptak, Tarnava,jooble.org