În această seară, la Teatrul de Stat Constanţa: comedia

În această seară, la Teatrul de Stat Constanţa: comedia "PUTEREA DRAGOSTEI", de ION BĂIEŞU (reprogramată din ianuarie)(1936)


În această seară, de vineri - 21 martie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanţa (TSCT) prezintă comedia „PUTEREA DRAGOSTEI” (spectacol – invitat, din Bucureşti), de ION BĂIEŞU.

Ne amintim că acest spectacol... fusese programat, INIŢIAL, la Teatrul de Stat din Constanţa, pe 30 ianuarie.
Dar, din cauza viscolelor de pomină, a fost necesară anularea reprezentaţiei.
Acum, că vremea s-a... înveselit, este cazul să o facem şi noi, împreună cu EUGEN CRISTEA, pe textul dramatic al inegalabilului Ion Băieşu!

Regia:Cristina Maria Malâia.
Scenografia : Anca Tibar.

Distributia: EUGEN CRISTEA, Raluca Caragioiu, Eduard Cârlan.

Este o comedie despre coşmarurile unui părinte, a cărui fiică îl anunţă că se marită cu un necunoscut.
Acesta nu este numai un logodnic abia întalnit, ci chiar un ...extraterestru! Fata vrea să fie pioniera căsătoriilor interstelare, dar până atunci trebuie să rezolve tot felul de detalii, foarte prozaice, pline de haz.


ION BĂIEŞU a fost şi rămâne unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi scriitori umorişti români.
Este comediograful despre care NICHITA STĂNESCU (care i-a fost coleg la celebra “Şcoală de Literatură”, din Bucureşti, în anii ’50!...) spunea: "De câteva decenii, scrierile lui au defectul că… plac şi imprudenţa de a fi… iubite! La el, râsul e o formă de dragoste…"

Cine poate uita celebrele personaje pe care le-a creat pentru serialul TV(R) "Iubirea e un lucru mare: Tanţa si Costel” (interpretate de către marii actori COCA ANDRONESCU şi OCTAVIAN COTESCU).
Ion Băieşu este autorul scenariului filmului "Balanţa"(1992, regia: LUCIAN PINTILIE), ecranizare după singurul său roman (publicat în… două versiuni, cea necenzurată abia după 1990!), peliculă prezentată, cu success, la Festivalul de la Cannes. Piesa sa "Dresoarea de fantome" a fost jucata in premiera absoluta la Londra, în 1971.

Generaţiile mai mature nu pot uita nici spumoasa comedie (cu grave accente sociale, însă…) “PREŞUL”, la care a fost, ani la rândul, bătaie pe bilete, ŞI în teatrele – grădină de pe Litoral, în anii ’70 şi ’80!

Taguri: IonBaiesu, Baiesu, EugenCristea, Cristea, PutereaDragostei, TSCT, TeatruldeStat, Constanta, TeatruldeStatConstanta, TSConstanta, TantasiCostel, OctavianCotescu, Cotescu, CocaAndronescu, Andronescu, Litoral, Presul, teatru, comedia, LucianPintilie, Pintili,jooble.org