Băsescu i-a răspuns lui Ponta, la plecarea spre Consiliul European:

Băsescu i-a răspuns lui Ponta, la plecarea spre Consiliul European: ""GHIŢĂ-FĂRĂ-FRICĂ şi unii polticieni spun TRĂSNĂI!"(1161)


Într-o succintă declaraţie de presă, făcută la Aeroportul Otopeni, înainte de decolarea avionului care-l duce la Bruxelles, unde va participa, timp de două zile, la reuniunea de primăvară a Consiliului European, Preşedintele României, Traian Băsescu, n-a scăpat prilejul de a da un (acid!) răspuns premierului Victor Viorel Ponta (şi portavocei sale televizistice, Sebastian Ghiţă, patronul „România Tv”) care- l-au acuzat, iarăşi, că se duce la CE, deşi acolo se discută probleme care privesc acţiunea guvernamentală şi că, mai mult, nici măcar nu ar fi luat un „mandat de competenţă” de la ministere!

Băsescu, vizibil relaxat şi bine dispus („în formă”, cum s-ar spune…), a ţinut să declare, jucăuş – ironic, că vrea să-l liniştească pe, cităm,… „GHIŢĂ – FĂRĂ – FRICĂ” (Sebastian Ghiţă, prietenul apropiat al lui Ponta!), ca şi pe „oamenii politici care spun fel de fel de TRĂZNĂI”!.
Astfel, el şi-a cerut ghiozdanul („Daţi-mi GENTUŢA mea de Bruxelles!”…) şi le-a arătat ziariştilor prezenţi mapa cu abordarea românească a problemelor economice care sunt pe agenda sesiunii Consiliului European.
El a specificat că fiecare punct a fost dezbătut, în cadru instituţional, cu ministerele de resort!


În altă ordine de idei, preşedintele Traian Băsescu a precizat că la Bruxelles vor fi în centrul discuţiilor problemele regionale, din Estul şi Sud – Estul Europei, din zona Mării Negre, cu situaţia din Ucraina, Crimeea în special, sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, „conflictele îngheţate” din regiune (cum ar fi cel din Transnistria!), calea europeană a Republicii Moldova ş.a.m.d.

Iată ce a spus Traian Băsescu, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea spre „Inima Europei Unite”, Bruxelles.

 

Preşedintele României: “Principalul subiect: Ucraina! Se va aproba etapa a doua a sancţiunilor împotriva Rusiei”

 

"Teoretic, principalul obiectiv al acestui Consiliu este dedicat adoptării liniilor directoare, de coordonare economică, în cadrul UE, pentru a atinge obiectivele agendei UE - 2020.
Cu siguranţă, însă, principalul subiect va fi legat de Ucraina! Noi estimăm că se va aproba, într-o formă convenabilă, etapa a doua de sancţiuni, pentru Federaţia Rusă.
Etapa a doua se referă, în principal, la listarea oficialilor ruşi, ucraineni şi crimeeni, consideraţi principalii artizani ai anexării Crimeei şi, de asemenea, conturile lor, pe care le au în Europa".

 

Traian Băsescu: “GHIŢĂ – FĂRĂ- FRICĂ şi politicienii care spun TRĂSNĂI să citească Constituţia!”

 

“Pe partea economică, subiectele din concluzii vor fi legate de continuarea consolidării fiscale, la nivelul UE, şi implicit,t al fiecărui stat; promovarea competitivităţii; reducerea şomajului; reforma administraţiei publice.”

Înţeleg că GHIŢĂ – FĂRĂ - FRICĂ, cu televiziunea lui (“România Tv” – N. Red.), ţin, neapărat, să vorbească de legitimitatea preşedintelui, la Consiliul European.
Nu pot decât să îl invit să citească Constituţia României! Şi pe alţi oameni politici, care spun TRĂSNĂI (sic!), cu mandate şi nu mai ştiu ce…

Dosarul de Bruxelles nu s-a întocmit din aer.
Există un mecanism, care funcţionează, cu sau fără voia preşedintelui, cu sau fără voia premierului: sunt funcţionarii din ministere, iar dosarul cuprinde informaţiile venite de la ministere.
Exista o instituţie, care se numeşte MAE, şi, în functie de tematici, preia informaţiile de la ministere, care ajung în acest dosar.

Mai este un lucru, în ceea ce priveşte România. V-am enumerat, mai devreme, tematica în ceea ce priveşte coordonarea la nivel european. România are un acord cu Uniunea Europeană (Comisia Europeană), Banca Mondială şi Consiliul European.
În acord sunt preluate toate obiectivele României, pentru anul 2014.

Am aprobat memorandumul cu FMI, exact pentru că el corespundea criterilor CE!
Poate afla şi prim - ministrul Victor Viorel cum funcţionează relaţiile, în interiorul statului român!”… (SIC!)

Taguri: Basescu, ConsiliulEuropean, Consiliul, European, TraianBasescu, VictorViorel, VictorPonta, Ponta, Ghita, SebastianGhita, RomaniaTV, BancaMondiala, BM, FMI, CE, UE, ComisiaEuropeană, competitivitate, MAE, MinisteruldeExterne, Rusia, Federatia, Rusă, sanctiu,jooble.org