PORTUL CONSTANŢA: Mazăre spune că

PORTUL CONSTANŢA: Mazăre spune că "milionarii din Port" se opun acaparării majorităţii acţiunilor de la APMC, de către "echipa" sa(1781)


Ieri, la Bucureşti, câteva sute de lucrători portuari, din Constanţa, au protestat faţă de intenţia declarată, a premierului Victor Ponta şi a noului ministru al Transporturilor, pesedistul Dan Şova, de a asigura controlul deciziilor Administraţiei Portuare, pentru Consiliul Local Constanţa, prin trecerea majorităţii acţiunilor CN APMC SA în patrimonial Municipalităţii!
Organizatoarea acţiunii a fost Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) Constanţa.
Merită să revenim asupra acestui subiect, legat de “mazărizarea” Portului Constanţa, mai ales că primarul Constanţei n-a scăpat prilejul de a se răfui cu cei care i s-au opus în acest proiect acaparator, acuzându-i pe operatorii portuari (”milionarii din port”, cum i-a numit “Regele Soare” de la malul mării) şi pe liberali (miniştrii liberali, de resort, s-au opus, în mod decis şi constant, la pretenţiile lui Mazăre!).
Ce au cerut protestatarii portuari, a sintetizat cel mai bine liderul BNS, Dumitru Costin: „Dacă vrem să avem o vulnerabilitate, privatizăm portul Constanța. Să ne asumăm public și să știm care sunt aceia care vor ca România să fie expusă unor riscuri suplimentare!”
“Există o lungă listă de semnături ale operatorilor portuari, agenţi economici, firme care operează în portul Constanța și care susțin același lucru ca și noi: avem o altă viziune referitoare la prezentul și viitorul Portului Constanța“, a mai declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Naţional Sindical (BNS), la care este afiliată FNSP.

 

Mazăre: “În spatele acestor proteste sunt milionarii din Port!”…

 

În replică, primarul Radu Mazăre spune că scopul protestului a fost, în realitate, altul: „În spatele acestor acțiuni sunt milionarii din port, care plătesc sume derizorii la ora actuală, aceleași sume de 24 de ani, pentru folosirea domeniului public al statului, pe care o reglează tot timpul pe la Minister.
Pe românește, mai cu un ciubucel, cu o intervenție… au reglat-o, până acum, cu cei de la PD, pentru că au fost finanțatorii lor. După ce a venit USL - ul la putere, și-au găsit o portiță deschisă la… liberali (SIC!), iar acum încearcă cu 200 de demonstranţi, de la București, aduși de Dumitru Costin (preşedintele Blocului Naţional Sindical – BNS, la care este afiliată Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare – FNSP, organizatoarea protestului de ieri, din Capitală – N. Red.). Ştim noi foarte bine cum și care sunt relațiile șefilor de la sindicate, pe interes…
Eu vreau acțiunile (de la CN APMC SA, administratorul Portului Constanţa – N. Red.), ca profitul de acolo să-l dau constănțenilor, direct în subvenție, iar ei vor să nu plece acțiunile de la stat, pentru că la stat plătesc foarte puțin, și să le rămână, în continuare, zeci de milioane de lei în buzunar și să cumpere beizadelelor lor, când fac 18 ani, “Porche”, “Lamborghini”, cum știu toți constănțenii că acești copii de milionari conduc mașinile cele mai de lux“, a declarat, telefonic (citat fiind de ziarul “Liderul de opinie”, din Constanţa), Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanța.
Reamintim că primarul Constanței a promis, în repetate rânduri, că dacă va reuși să transfere o parte din acțiunile din Portul Constanța la Consiliul Local, va face tot posibilul să scadă tariful la căldură: „Toți banii din port, pe care o să-i primesc din dividende, o să-i folosesc în alocarea unor resurse pentru creșterea subvenției la căldură. În momentul acesta fac calcule și, de principiu, constănțenii vor plăti cu 20 - 25 la sută mai puțin, la încălzirea termică. Cei care primesc subvenție, acum și, în plus, 25 - 30 de mii de familii, care nu au avut“, a ţinut să specifice Mazăre.

 

Acum, după păţaniile (penale) din Republica Autonomă Separatistă Mazăre – Constantinescu, Ponta şi Şova mai susţin ideea… “winnetouizării” Portului Constanţa?!

 

În prezent, Minsterul Transporturilor deține 60 la sută din acțiunile Administrației Porturilor Maritime Constanța, 20 la sută le are Fondul “Proprietatea” și 20 la sută Consiliul Local Constanța.

Radu Mazăre a declarat, zilele trecute, că a discutat cu noul ministru al Transporturilor, pesedistul Dan Șova, pentru ca 33 la sută din acțiuni să revină Consiliului Local Constanța, după modelul celui mai mare port al Europei, Rotterdam.

Şi premierul Victor Viorel Ponta a făcut, recent, declaraţii de susţinere a ideii prederii deciziilor în Port pe mâna unuia ca Mazăre(la care, până acum, toţi miniştrii liberali ai Transporturilor, fie că s-au numit Relu Fenechiu ori Ramona Mănescu, nu numai că n-au achiesat deloc, dar chiar s-au opus, din răsputeri, explicit şi cu argumente,… identice, chiar, celor din Opoziţie şi celor ale preşedintelui Traian Băsescu!)!

 

Suntem chiar curioşi, dacă şi acum, după acţiunile judiciar – penale de la Constanţa, în care sunt implicaţi (vizaţi) membrii “echipei”, de tip “gang”, Mazăre – Constantinescu, Ponta, Şova şi ceilalţi guvernanţi mai au curajul (că tupeu ar fi gârlă, la ei, slavă Domnului!...) să mai pună în aplicare idea de a… “soleymaniza” şi “winnetouiza” Portul Constanţa?!!
 

Taguri: PortulConstanta, CNAPMCSA, apmc, apm, Mazare, RaduMazare, Constantinescu, primarConstanta, Constanta, CLConstanta, VictorPonta, Ponta, DanSova, Sova, ReluFenechiu, Fenechiu, RamonaManescu, Manescu, MinistrulTransporturilor, BNS, FNSP, FNSPConstanta, Dumit,jooble.org