TULCEA: Poliţia de Frontieră a confiscat 200 kg de peşte braconat şi plase monofilament

TULCEA: Poliţia de Frontieră a confiscat 200 kg de peşte braconat şi plase monofilament(1441)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră - Tulcea au confiscat 211 kilograme de peşte, din diferite specii, şi 4 plase monofilament, a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege.

Astfel, în data de 19.03.2014, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră l-au depistat, pe raza localităţii Sălcioara, pe M.F. în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, având asupra sa mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 4 plase monofilament în lungime de180m şi 66 kilograme de peşte din specia caras.

Tot ieri, în jurul orei 22.20, poliţiştii de frontieră au oprit, pentru control, pe raza localităţii Nufăru, judeţul Tulcea, un autoturism marca „Dacia – Logan”, în care se aflau S.M., în vârstă de 60 de ani, şi S.I., de 60 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului.
În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 145 kilograme de peşte, din specia caras, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi transport.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 211 kilograme de peşte care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23 / 2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Taguri: Pestebraconat, peste, PolitiadeFrontieră, GardadeCoastă, Tulcea, monofilament, monofilara, Nufarul, judetulTulcea,jooble.org