Cazul Constantinescu a luat faţa Cazului Vlasov:

Cazul Constantinescu a luat faţa Cazului Vlasov: "Împăratul" de la Camera de Comerţ a României a încasat 29 de zile de arest preventiv. Vezi rechizitoriul preliminar al DNA(1224)


A fost o nouă zi a … DNA, în România! Cam… începem să ne obişnuim!

Pentru noi, constănţenii, “bomba zilei”, miercuri / 19 martie, a fost constituită de percheziţia , la serviciu şi la domiciliu, urmată de ridicarea, cu jandarmi şi “mascaţi”, şi transportarea la sediul Direcţiei Naţional Anticorupţie – Divizia Centrală, Bucureşti, pentru audieri, apoi reţinerea pentru 24 de ore şi solicitarea către Instanţă, mâine, a arestării preventive, pentru 29 de zile, toate în cazul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Constanţa.
Başca, ca un fel de bonus judiciar, aceleaşi proceduri penale, aplicate pentru directorul – general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDPC), Adrian George Ghimbuţeanu, coinculpat într-unul dintre, deja, numeroasele dosare penale ale lui Nicuşor Constantinescu.

Dar nu trebuie uitată nici… “deneaua” zilei precedente (marţi – 18 martie), care a constat în arestarea lui “Mişu” Vlasov, poreclit “împăratul”, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)!

MIERCURI A FOST ŞI ZIUA ÎN CARE INSTANŢA ÎNDRITUITĂ, CURTEA DE APEL BUCUREŞTI, A DAT SOLUŢIE FAVORABILĂ CERERII PROCURORILOR ANTICORUPŢIE BUCUREŞTENI, DE A SE DISPUNE ARESTAREA PREVENTIVĂ, PENTRU 29 DE ZILE, A LUI MIHAI VLASOV. Soluţia Instanţei poate fi atacată, lucru pe care avocaţii lui Vlasov l-au şi anunţat, deja.

TOT MIERCURI, A FOST POSTAT, PE SITE – UL OFICIAL AL D.N.A., RECHIZITORIUL PRELIMINAR AL PROCURORILOR, ÎN CAZUL VLASOV.
Merită să-l redăm, integral:


“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, de la data de 19.03.2014, ora 00.35 până la data de 20.03.2014, ora 00.35, a inculpatului VLASOV MIHAIL, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere, întocmită de către procurori, a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora:

Începând cu anul 2013, martorul denunțător alături de fostul său partener de afaceri erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, dosar înregistrat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din România și că dorește să-l cunoască.
La data de 13.03.2014, în urma unei programări prealabile, denunțătorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat în sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, unde, pe parcursul discuției, inculpatul i-a pretins denunțătorului suma de 1.000.000 euro (SIC!) pentru a-l ajuta să câștige procesul respectiv. După mai multe negocieri, în finalul discuţiei, Vlasov Mihail i-a propus denunțătorului următoarea înţelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la termenul din 19.03.2014, să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanţă mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranşe, întreaga sumă de bani.

La data de 18.03.2014, în jurul orelor 20:00, Vlasov Mihail s-a întâlnit cu denunțătorul, în incinta unui restaurant din București, prilej cu care, inculpatul i-a reiterat acestuia pretinderea sumei de 1.000.000 euro, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Internațional, de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, promițând că îi va determina pe aceștia, ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să pronunțe o soluție favorabilă denunțătorului.

În aceleași împrejurări, inculpatul Vlasov Mihail i-a învederat denunțătorului faptul că, inițial, trebuie remisă suma de 200.000 euro, urmând ca ulterior, după ce instanța de arbitraj urma să dispună amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată, acesta să îi mai remită încă 300.000 euro, în același scop.
După remiterea acestei sume de bani, instanța de arbitraj urma să dispună o soluție favorabilă denunțătorului.

În continuare, la data de 18 martie 2014, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 200.000 euro.


Procurorii, în instrumentarea cauzei, au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI (!) și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.


Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de Procedură Penală, urmând a fi prezentat Curții de Apel București, pentru emiterea mandatului de arestare preventivă, pe 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală (C.P.P.), având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

 

Concluzia a două zile furtunoase, pentru Vlasov: flagrantul i-a adus o zi de reţinere şi 29 de zile de arest preventiv

 

Procurorii DNA l-au reţinut pe preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, şi vor cere, astăzi, arestarea lui preventivă, pentru trafic de influenţă. Mihail Vlasov este șeful lui Mihai Daraban, vicepreședinte al CCIR și președinte al CCINA Constanța.
DE MENŢIONAT CĂ MIHAI DARABAN… NU FACE PARTE DINTRE CONTESTATARII LUI VLASOV, DIMPOTRIVĂ: COLABORÂND FOARTE BINE CU ACESTA!

Mihail Vlasov a fost ridicat ieri, marţi – 18 martie, seara, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea aproximativ 200.000 de euro. Suma reprezenta prima tranşă dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat să-i primească pentru a "aranja" un proces la Curtea de Arbitraj, instituţie aflată în subordinea Camerei de Comerţ.
După l-au audiat mai multe ore, la sediul DNA, procurorii au emis pe numele lui Mihail Vlasov ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta va fi dus, astăzi – 19 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, cerere soluţionată pozitiv, de către respective Instanţă!

Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007.
În perioada iunie - decembrie 2008 a deţinut şi un mandat de deputat.

Este cunoscută filiaţia şi angrenajul peneliste ale ieşeanului Vlasov: mare prieten cu de-alde … Relu Fenechiu şi Tudor Chiuariu, foşti miniştri PNL, ambii cu mari probleme penale (Fenechiu fiind în… puşcărie!).

Este tatăl a două fete, Vanda Anamaria Vlasov (nimeni alta decât… vicepreşedintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional, de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, adică exact locul în care urma să facă taică-său trafic de influenţă, contra unei unui mizilic de “atenţie” de “doar”… UN MILION DE EURO!) şi Ingrid Vlasov, cunoscuta creatoare de modă, şi socrul fostului ministru de Interne (în Guvernul Tăriceanu) şi, recent, ministru pentru Problemele Românilor de Pretutindeni (în Guvernul Ponta – 2!) liberalul Cristian David , căsătorit cu Vanda. Vlasov!.

 

În 2012, Vlasov era reclamat, la DNA, de către 12 preşedinţi de Camere de Comerţ judeţene, pentru dispariţia a 6.100.000 lei!...

 

În anul 2012, Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie, relatează gandul.info.
Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis, către DNA, o plângere penală, în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ a României.

"Preşedintele CCIR, domnul Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR.
Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată "prevederi 2011" a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, aşa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011", se arată în sesizare.

 

Ca o pată, biografică, de culoare (dar care creează dicuţii conotative multiple...): despre Vlasov şi... Mona Pivniceru (fosta membră a Consiliului Superior al Magistraturii - CSM, fosta ministră de Justiţie şi actuală judecătoare la Curtea Constituţională a României - CCR) s-a scris (şi... dovedit!) că au avut (poate că mai au, încă) relaţii, hm..., foarte apropiate!
 

Taguri: Vlasov, MihaiVlasov, M.Vlasov, MişuVlasov, MonaPivniceru, Pivniceru, Iaşi, VandaVlasov, IngridVlasov, CristianDavid, David, PNL, liberali, NicuşorConstantinescu, Constantinescu, AdrianGhimuteanu, Ghimbuteanu, Gambuteanu, DNA, DNABucuresti, CSM, CCR, Camer,jooble.org