Fonduri Europene: Ministrul Teodorovici asigură Directoratul Regional

Fonduri Europene: Ministrul Teodorovici asigură Directoratul Regional "REGIO" că ne-am făcut temele pentru Parteneriatul 2014 - 2020, cu UE(1214)


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen OrlandoTeodorovici, a avut, ieri, o întrevedere cu Vittoria Aliatta di Villafranca, director pentru Politici Regionale al Comisiei Europene (CE), în cadrul DG Regio.

“Doresc să mulțumesc DG REGIO, pentru pentru dialogul informal constructiv, pe care l-a avut cu autoritățile române, pe tema documentelor de programare, pentru perioada 2014 - 2020.
Îmi doresc ca această colaborare să continue şi vă asigur de faptul că Guvernul României şi Ministerul Fondurilor Europene au depus toate eforturile pentru a se alinia principiilor și obiectivelor europene, în documentele de programare pentru viitoarea politică de coeziune.
Suntem conștienţi de importanţa sistemului de management, pentru atragerea fondurile europene, acesta fiind motivul pentru care ne-am propus o nouă structură instituțională, pentru implementarea viitoarelor programe operaţionale”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În cadrul discuţiilor, oficialul român a prezentat a doua variantă actualizată a Acordului de Parteneriat România – Uniunea Europeană 2014 – 2020.
Prima versiune a documentului a fost publicată, pentru consultare publică, în data de 10 februarie 2014, procesul de consultare fiind unul dinamic şi care a implicat întâlniri formale: seminarii, conferințe etc.

“În această perioadă, a avut loc un schimb continuu de informații între autoritățile române şi reprezentanții Comisiei Europene, axat pe îmbunătățirea documentului.
Propunerile primite în timpul consultării publice şi comentariile Comisiei Europene au fost analizate şi integrate, în mare măsură (cum... nu în totalitate?! - N. Red.), în ultima versiune. Autoritățile române doresc să transmită formal acest document Comisiei Europene cât mai curând posibil şi sperăm că vom avea acelaşi dialog constructiv cu Comisia şi în timpul procesului de evaluare a Acordului de Parteneriat”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Reamintim că ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, efectuează, în perioada 18 – 20 martie 2014, o vizită de lucru la Bruxelles.
 

Taguri: DGRegi, DGregio, Regio, UE, CE, EugenTeodorovici, E.Teodorovici, Teodorovici, EugenOrlandoTeodorovici, FonduriEuropene, AcorduldeParteneriat, 2014-2020, ComisiaEuropeană, UniuneaEuropeană, MinisterulFondurilorEuropene,jooble.org