Peste 700 de jucării nedeclarate şi aproximativ 3.000 de articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea(550)


Ieri, între orele 13.30 – 14.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere, încărcate cu articole diverse şi jucării pentru copii, sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Ilfov, respectiv Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 720 de instrumente muzicale de jucărie cu baterii (chitări), nedeclarate şi 2.988 articole diverse (truse manichiură, şepci din plastic cu păr artificial şi brelocuri), susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare totală de aproximativ 75.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa nedeclarată şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.


Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean iranian, cu vârsta de 57 de ani şi un cetăţean chinez cu vârsta de 43 de ani, având reşedinţa în Ilfov, respectiv Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 şi „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
jooble.org