Rețea de traficanți de etnobotanice destructurată de polițiștii constănțeni

Rețea de traficanți de etnobotanice destructurată de polițiștii constănțeni(1338)


 

Nu mai puțin de 12 persoane care vindeau etnobotanice au fost reținute de polițiștii constănțeni. Rețeaua era formată din din 11 bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani și o femeie. Anchetatorii au supravegheat gruparea timp de șase luni, perioadă în care au organizat 82 de flagrante. În cursul zilei de ieri, în urma deschiderilor efectuate la mai multe adrese din Constanța, polițiștii au descoperit apoximativ 1.000 de plicuri cu substanțe interzise de lege, un pistol cu aer comprimat calibrul 6 mm, un cântar electronic folosit la porționarea drogurilor.

De asemenea, într-una din locuințele traficanților a fost descoperit și un sistem de supraveghere video care era utilizat pentru a supraveghea străzile din apropiere în caz că își face simțită prezența vreo patrulă de poliție sau jandarmi. Anchetatorii spun că drogurile erau vândute pe bulevardul Mamaia dar și pe străzile Unirii și Petru Vulcan, pentru sume cuprinse între 10 și 20 de lei un plic. Patru dintre cele 12 persoane urmează să fie prezentate tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Toate persoanele implicate sunt cercetate pentru procurare, transport, ambalare, deținere și distribuire de substanțe psihoactive.

Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili proveniența stupefiantelor. Totodată, polițiștii constănțeni fac un apel către toate persoanele care observă tineri ce vând astfel de substanțe să sune la 112 sau să anunțe la cea mai apropiată secție de poliție.
jooble.org