Acordul de Parteneriat cu UE: Poate la a doua încercare să nu mai spună CE că propunerea lui Teodorovici e...

Acordul de Parteneriat cu UE: Poate la a doua încercare să nu mai spună CE că propunerea lui Teodorovici e... "INADECVATĂ"!(929)


Ministerul Fondurilor Europene a publicat a doua versiune, actualizată, a propunerii româneşti pentru forma Acordului de Parteneriat România – Uniunea Europeană 2014 - 2020 şi documentele consultative pentru programele operaţionale.

Cea de a doua versiune, actualizată, a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 a fost publicată luni, 17 martie a.c., pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, în scopul consultării publice cu partenerii de dialog.

 

Reamintim: prima versiune a propunerii de Acord a fost... desfiinţată, efectiv, de către Comisia Europeană!

 

Reamintim că prima versiune a acestui Acordului de Parteneriat a fost publicată la începutul lunii februarie 2014.
IAR COMISIA EUROPEANĂ L-A... DESFIINŢAT, PUR ŞI SIMPLU!
CEL MAI BLÂND CUVÂNT FOLOSIT DE C.E., CÂND L-A RESPINS „IN CORPORE”, A FOST... „INADECVAT”!
Repetăm: a fost cea mai blândă apreciere a Comisiei Europene!...

 

Poate a doua variantă a propunerii de Acord să fie mai de Doamne-ajută!...

 

Între timp, Ministerul Fondurilor Europene susţine că documentul ar fi fost actualizat, în urma discuţiilor cu serviciile Comisiei Europene şi în urma consultării publice.
De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat şi prima versiune de lucru a documentelor consultative, pentru cele patru Programe Operaţionale, pentru care va fi Autoritate de Management: Programul Operaţional Infrastructură Mare (PO IM), Programul Operaţional Capital Uman (PO CU), Programul Operaţional Competitivitate (PO C) şi Programul Operaţional Asistență Tehnică (PO AT).

Conform regulamentelor UE, Ministerul Fondurilor Europene trebuie să transmită propunerea de Acord de Parteneriat până la data de 22 aprilie 2014

 

Ministrul F.E., Eugen Teodorovici: „Acum am publicat documentele de programare CARE DESCRIU, ÎN DETALIU (!), CE VA FINANŢA ROMÎNIA ÎNTRE 2014 ŞI 2020”!...

 

“Am publicat toate aceste documente de programare, deoarece Ministerul Fondurilor Europene pune accentul pe o consultare publică extinsă.
Cea de a doua versiune a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 este pe site - ul MFE, încă din februarie 2014 şi a fost discutată în cadrul Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat, iar astăzi a fost publicat documentul actualizat, cel care include şi propunerile relevante, primite în ultima perioadă.
Tot astăzi, MFE a publicat primele versiuni de lucru, pentru documentele consultative pentru cele patru programe operaţionale pe care le va coordona în perioada 2014 - 2020.
Acestea sunt documentele de programare, care DESCRIU, ÎN DETALIU (!), ce va finanţa România în perioada 2014 - 2020 şi, tocmai din acest motiv, îi rog pe toţi partenerii de dialog să ne transmită propuneri concrete”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.

Iată lista documentelor publicate luni, 17 martie a.c., pe site - ul Ministerului Fondurilor Europene: cea de a doua versiunea a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 – varianta actualizată, în limba română; cea de a doua versiunea a Acordului de Parteneriat 2014-2020 – varianta actualizată, în limba engleză; Programul Operaţional Infrastructură Mare – prima versiune a documentului consultativ; Programul Operaţional Capital Uman – prima versiune a documentului consultativ; Programul Operaţional Competitivitate – prima versiune a documentului consultativ; Programul Operaţional Asistență Tehnică – prima versiune a documentului consultativ.
Comentariile „partenerilor de dialog” (cum îi numeşte MFE), pe marginea documentelor publicate, pot fi postate la adresa de e-mail: secretariat.ciap@fonduri-ue.ro.
 

Taguri: Teodorovici, EugenTeodorovici, AcorddeParteneriat, Parteneriat, UE, CE, ProgrameOperationale,jooble.org