Liberala Pocora din Feteşti o-ntoarce ca la Ploieşti: PSD este singurul de vină, după doi ani de guvernare cu... PNL!

Liberala Pocora din Feteşti o-ntoarce ca la Ploieşti: PSD este singurul de vină, după doi ani de guvernare cu... PNL!(2010)


Sub titlul „Premierul Ponta trebuie să renunțe la intrigile politice și să se ocupe de guvernarea României”, pentru prima oară de când a fost numită în această funcţie de partid (!), Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, a transmis presei o „Scrisoare deschisă”!

Acestă premieră, pentru PNL, este o reacţie (remarcabil de... IMEDIATĂ!) la îndemnurile de astăzi ale premierului Victor Viorel Ponta, adresate, (premeditat:) public!, pesediştilor săi DIN TERITORIU, să fie... blânzi cu toţi aliaţii, actuali şi... foşti - şi – viitori, spunea el, referindu-se, în această ultimă parte a îndemnului (pentru că în prima se referea la... conservatori, pe care i-au pârât, ieri, pesediştii de la Brăila!) la... liberali, pe care preşedintele PSD îi vede întorşi înapoi, în US...L (!), după alegerile „europarlamentare” (probabil fără Antonescu în frunte, înlocuit cu Tăriceanu moţ-cocoţ pe culmile liberalismului românesc!).

Ponta tot mai speră să mai agaţe, chiar (şi) înainte de 25 mai un liberal, doi, acolo...

 

PNL reproşează PSD tot ce NU... au făcut, de doi ani, împreună!...

 

„Scrisoarea” publică este nostimă rău: Pocora reproşează lui Ponta şi PSD - ului cam tot ceea ce n-a făcut... în cei doi ani, aproape, cât a guvernat braţ la braţ cu Antonescu şi PNL – ul!

De fapt, asta este şi cheia răspunsului la nedumerirea noastră iniţială: Antonescu şi conducerea liberalilor nu au, deocamdată „faţă” să aducă, direct, acuze incompetenţei demonstrate de Guvernele USL (aşadar: cu PNL, cu tot!), din ultimii doi ani.
Mai lasă o lună – două, ca să vorbească despre „actualul” Guvern Ponta. Până atunci, o bagă-n faţă pe biata Pocora, care nici ministru, nici şef în partidul liberal n-a fost (şi nu este)... Ăsta-i şpilul!

 

Crin – despre Ucraina (că... nu este vina Guvernului USL, din care PNL a făcut parte!), biata Pocora – despre dezastrul intern!...

 

Iată ce spune Crin (care, tot astăzi, se ocupă, într-un comunicat separat, de... Ucraina!, încercând să îngraşe porcul electoral, înainte de sfintele alegeri, „europarlamentare”, încercând, disperat, poate şi... tardiv!, să se pună, din nou!, bine cu americanii şi europenii) sub semnătura nevinovatei purtătoare de cuvânt a PNL, ialomiţeanca din Feteşti, care-o-ntoarce ca la... Ploieşti:
„Domnule premier Victor Ponta,
Vă solicit, în mod public, să renunțați la demagogia care vă caracterizează discursul din ultima perioadă și să vă concentrați pe activitatea guvernamentală, care să servească intereselor cetățenilor și să se traducă într-o viață mai bună pentru oameni.
Este timpul să lăsați deoparte intrigile politice, dublul limbaj și să găsiți cu prioritate soluții la problemele românilor: locuri de muncă, reducerea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, criza medicamentelor, absorbția fondurilor europene.
Dumneavoastră, împreună cu partidul pe care-l conduceți, v-ați făcut o temă din a clama permanent că doriți refacerea USL. Faptele demonstrează însă că aceasta este o minciună și asistăm doar la declarații politicianiste și fățarnice.
Degeaba invocați, la centru, refacerea USL, când în teritoriu reprezentanții PSD încheie pe bandă rulantă acorduri de colaborare cu PDL.
Pare că ați uitat că Uniunea Social Liberală și-a încetat existența tocmai din cauza nerespectării de către dumneavoastră a angajamentelor asumate față de PNL. Noi am dorit o Românie puternică, dumneavoastră doar un PSD puternic.
Din păcate, domnule premier, am constatat că PSD nu și-a schimbat mentalitățile și practicile, care sunt aceleași din perioada 2000 - 2004, ba chiar și le-a îmbogățit cu deprinderi patentate de Traian Băsescu.
Domnule Ponta, vă rog să vă preocupați de guvernare și de partidul pe care-l conduceți. Lăsați grijile față de soarta PNL și de scorul pe care îl vom obține noi la alegerile europarlamentare. PNL este mai puternic astăzi și are o autentică istorie în spate, iar pe noi ne interesează cetăţenii României, ne interesează să convingem cât mai mulţi dintre aceşti cetăţeni, implicit alegători, că noi îi reprezentăm, că noi ne batem pentru valorile şi interesele lor.”

 

P.S.(...D?!): Cel mai nostim a fost, astăzi, cine altul decât... Dan Diaconescu, zis şi "Partidul Poporului".

Aseară, în direct (de la Vatican, cum altfel...) "Oracolul din Caracal" a mai răsturnat, încă o dată, carul cu proşti, cuvântând alte două remarcabile:

1. "Victor Viorel (Ponta - N. Red.) este... NECROFIL: iubeşte un mort, USL - ul!";

2. "Hitul verii va fi: "Băsescu ne părăseşte, Diaconescu soseşte!" (Şi-a anunţat, deja, ambele candidaturi: la "europarlamentare", unde-ar putea DA LOVITURA, CU VOTURILE ROMÂNILOR DIN ITALIA!, ceea ce ne arată că n-a fost deloc prost când s-a mutat, cu televiziunea sa cu tot, acolo..., şi la "prezidenţialele" din toamnă!)

Taguri: Pocora, CristinaPocora, Ponta, ViorelPonta, VictorPonta, Antonescu, Crin, CrinAntonescu, PNL, PSD, USL, Caracal, PSD, Fetesti, Ploiesti, Italia, europarlamentare, prezidentiale, Guvern,jooble.org