La Târgul de Turism de la Romexpo, Delta a pălit, puţin, în faţa... Munţilor Măcinului!

La Târgul de Turism de la Romexpo, Delta a pălit, puţin, în faţa... Munţilor Măcinului!(1240)


Standul Judeţului Tulcea a fost (ca în fiecare an, de altfel!) una dintre principalele atracţii ale ediţiei de primăvară a Târgul de Turism al României, organizat la Bucureşti, de către ROMEXPO, în perioada 13 – 16 martie a.c.

 

NOUTĂŢI: ofertă diversificată, în afara „clasicei” Delte a Dunării, şi... cursele aeriene REGULATE, spre / dinspre Tulcea, interne şi internaţionale!

 

Noutatea, faţă de ceilalţi ani, a fost interesul sporit ŞI faţă de CELELALTE trasee turistice din acest judeţ Nord – Dobrogean, în afara „clasicei” Delte a Dunării: Munţii Măcinului, numeroasele situri istorice (preistorice, antice şi medievale), religoase (din perioada paleo – creştină şi până în epoca modernă, dar şi islamice!) şi culturale (inclusiv cu pregnanta componentă interetnică!).

O altă noutate este, desigur, şi reluarea recentă, după mai bine de două decenii!, a curselor aeriene REGULATE, de pe aeroportul Tulcea, interne (deocamdată doar cu Bucureştiul, de trei ori pe săptămână, dar în perioada de sezon estival vor mai fi şi alte direcţii!) şi externe (pentru moment: Bergmo şi Frankfurt), prin compania aviatică a lui Ovidiu Tender (şi Ioan Niculaie)!

În acest sens, s-a remarcat faptul că, la această ediţie, cei mai mulţi potenţiali turişti, care au vizitat standul tulcean, chiar dacă s-au arătat foarte interesaţi, bineînţeles!, de Delta Dunării, au întrebat şi de alte trasee turistice din judeţ, respectiv de excursiile pe care le-ar putea efectua dacă ar opta pentru un sejur în Nordul Dobrogei.

Astfel, de exemplu, vizitatorii standului, viitori turişti, dar şi agenţiile de profil, şi-au exprimat interesul faţă de Parcul Naţional Munţii Măcinului şi faţă de oferta turistică din cei mai vechi munţi ai României.

 

Congres de gastronomie!

 

În ultima zi a târgului, duminică – 16 martie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea au fost prezenţi la Congresul Internaţional al Tradiţiilor Culinare, în cadrul căruia s-a discutat despre gastronomia locală.
În acest context, discuţia s-a axat şi ideea de „ecoturism“ şi despre „slow - tourism“, o abordare eficientă a potenţialului din Delta Dunării.

Târgul de Turism al României, organizat, de către ROMEXPO, de două ori pe an, reuneşte firme de profil din ţară şi de peste hotare.
Anul trecut, la acest târg au ajuns peste 500.000 de vizitatori şi au participat peste 4.500 de expozanţi. Dar, după afluenţa de public şi numărul de standuri de la această primă ediţie, de primăvară, din 2014, în mod sigur recordul va fi doborât, la toamnă!
 

Taguri: Delta, Dunării, DeltaDunării, Turism, Tulcea, MuntiiMacinului, Macin, Romexpo, NordulDobrogei, Dobrogea,jooble.org