Aveți un copil supradotat? Iată cum puteți să aflați

Aveți un copil supradotat? Iată cum puteți să aflați(1308)


Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi lansează Testarea Naţională Screening (preliminară) pentru identificarea copiilor cu abilităţi înalte. Proiectul vizează descoperea copiilor cu abilităţi înalte şi susţinerea lor printr-o educaţie diferenţiată pentru dezvoltarea lor la întregul potenţial.

Testarea Naţională Screening se va realiza online accesând site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţă şi potenţialul. Prin simplă accesare a site-ului, copiii pot alege testul în funcţie de grupa de vârstă din care fac parte. Candidaţii care trec cu bine testul au opţiunea să participe la Selecţia Naţională din acest an, urmând să participe la noi teste de inteligenţă la nivel internaţional -următoarea etapă în selecţie având loc în perioada 26 aprilie – 18 mai. Testarea online poate fi dată fără limita de timp, participanţii fiind incluşi pe tot parcursul anului în selecţia permanentă a centrului şi ţinuţi la curent cu activităţile de dezvoltare a potenţialului.

Testul are dificultate medie şi vizează verificarea cunoştinţelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea în spaţiu, inteligenţă emoţională şi spirituală. “Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenţă, ci un test care ne ajută să scoatem la iveală acele capacităţi deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la şcoală. Acest test poate fi pentru mulţi copii paşaportul către un centru de excelenţă pentru copiii supradotaţi, Centrul Gifted Education, care beneficiază de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotaţi, cu profesori talentaţi şi cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel internaţional”, a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei „Centrul Gifted Education”.

Centrul Gifted Education este primul centru dedicat exclusiv copiilor supradotaţi, oferind copiilor cu potenţial înalt educaţia potrivită, pe măsură abilităţilor lor. Prin natură cursurilor predate, asociaţia ţine cont de vulnerabilităţile la care sunt expuşi copiii supradotaţi, îi ajută să se integreze în societate şi să aibă performanţe pe măsură capacităţii intelectuale.

Centrul estimează că există un număr impresionant de aproximativ 200.000 de copii supradotaţi academic cu vârstă sub 15 ani în România – aproximativ 6% din numărul total al elevilor.
 
jooble.org