Ponta: Halep, pe locul 5 în lume! Felicitări pentru această performanță fantastică și succes în următoarele confruntări(1418)


Premierul Victor Ponta o felicită pe Simona Helep pentru performanța la care a ajuns - locul 5 în clasamentul WTA - și îi urează succes în următoarele confruntări.


''Chiar dacă s-a oprit în semifinale la Indian Wells, Simona Halep este de azi locul 5 în lume! Felicitări pentru această performanță fantastică și succes în următoarele confruntări! Toți credem că Simona poate să fie chiar mai sus de acest loc!'', scrie premierul, luni, pe pagina sa de Facebook.
Simona Halep ocupă de luni locul 5 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia feminină a tenisului mondial.

Halep, care a urcat două poziții după semifinala jucată săptămâna trecută la Indian Wells, egalase performanța reușită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie. Simona Halep devenise pe 27 ianuarie a treia româncă din istorie care intra în ''top ten'' mondial, după Spîrlea și actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Ascensiunea tinerei jucătoare române a început după eliminarea sa din primul tur al competiției Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume și nu câștigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep și-a trecut în cont șapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) și are cele mai multe victorii, 57, în circuitul profesionist feminin (WTA), într-un clasament pe ultimele zece luni, devansându-le în această inedită ierarhie pe Serena Williams, liderul mondial, 51 victorii, și pe poloneza Agnieszka Radwanska, 49 victorii.

Halep se află la mai puțin de 700 de puncte de fostul lider mondial Victoria Azarenka, care ocupă locul 4 și care nu va participa la turneul de la Miami, care începe săptămâna aceasta.

În ''top 100'' mai figurează alte trei românce, Sorana Cîrstea pe 26, după ce a urcat o poziție față de acum două săptămâni, Alexandra Cadanțu, care a coborât trei locuri și se găsește pe 62, și Monica Niculescu, aflată pe 70, după ce a coborât 7 trepte.

Sursa: Agepres
jooble.org