Cele mai citite articole ale săptămânii(1137)


1. ANALIZĂ: Județul Constanța a căzut pe locul opt în România ca importanță economică

Constănțenilor le place să creadă că județul lor este cel mai important din țară, din punct de vedere economic. Au și de ce: porturile Constanța și Mangalia, jumătate din capacitatea de cazare a țării, Mamaia, Centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, rafinăria din Năvodari, parcurile nesfârșite de eoliene, agricultura – iată numai câteva motive.

În ciuda atuurile menționate mai sus, Constanța pierde teren din punct de vedere economic. Într-un top la nivel național după cifra de afaceri a societăților comerciale din județe, realizat de Ziarul Financiar, pe baza datelor de la Registrul Comerțului și de la Institutul Național de Statistică, județul de la malul mării nu este pe locul al doilea, după București, așa cum s-ar aștepta locuitorii lui, ci pe un neverosimil loc opt.


2. “ECHIPA MAZĂRE” URĂŞTE SPAŢIILE VERZI. Betoanele Mamaiei intră în Constanţa


Cu puţin timp în urmă, am promis că vom demara o amplă anchetă jurnalistică, pe o temă care este actuală cam de… 14 (paisprezece!) ani, în Constanţa!
Este vorba despre transformarea oraşului nostru într-un CAVOU BETONAT, care, aşa cum scriam, ne oferă perpectiva frisonardă de a trăi într-un soi de cimitir, umbros, nu-i vorbă… , dar făr’de pic de verdeaţă!

Mazăre a lăsat centrul Constanţei în paragină, ca să pună mâna pe el!

3. MAFIA RETROCEDĂRILOR FUNCIARE (Partea a şasea): Cei din spatele aşa-zişilor moştenitori vor terenurile din parcurile eoliene din Dobrogea

Când ne-am hotărât să abordăm cât mai multe cazuri de pretenţii de retrocedări de terenuri, din judeţul Constanţa, CARE APAR, DE LA O POŞTĂ, CA FIIND BAZATE PE PROBATORII FALSE ORI INSUFICIENTE, NECALIFICANTE DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL, SAU CHIAR PE INTERPRETĂRI (EVIDENT ŞI PREMEDITAT) ERONATE ALE DISPOZIŢIILOR ACTELOR NORMATIVE, LEGALE, am pornit de la cazul moştenitorilor “plugarului” Tudorancea, care, deşi semianalfabet, ar fi avut multe dintre cele mai valoroase, atunci şi acum!, terenuri din Dobrogea, confiscate de către comunişti.


4. ANAF nu uită și nu iartă: te urmărește peste un deceniu pentru câțiva lei

ANAF nu uită și nu iartă. Funcționarii statului caută bani și în gaură de șarpe, iar orice datorie, chiar și de câțiva lei, este urmărită și se încearcă recuperarea ei.

Așa se întâmplă și în Constanța, unde s-au trimis sute de înștiințări de plată. Una dintre acestea a ajuns la un cititor al ziarului Timpul, care ne-a semnalat situația.

5. Dănuț Culețu: „Domnul Mazăre se comportă ca un stăpân al intereselor locale şi, mai nou, ca un proprietar al unui obiectiv de interes naţional”

Deputatul de Constanța al Forței Civice, Dănuț Culețu, a susținut o declarație politică în Parlament, referitoare la preluarea controlului portului Constanța de către administrația locală.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri