Atleţi mangalioţi pe podium la Campionatele Naţionale

Atleţi mangalioţi pe podium la Campionatele Naţionale(1493)


Doi atleţi din municipiul Mangalia, Ciprian Broască şi Marius Saioc, au repurtat o nouă victorie, la Campionatul Naţional de Atletism “indoor” - secţiunea “Masters”, care a avut loc sâmbătă - 8 Martie, în sala Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu", din Bucureşti.
Cei doi sportivi s-au evidenţiat la probele triplusalt, săritura în lungime, săritura în înălţime şi probele de viteză, reuşind să se claseze pe primele poziţii ale podiumului de concurs.

Poliţistul (!) şi atletul Marius Saioc se antrenează în Mangalia doar de la începutul acestui an şi este legitimat la CS "Noua Generaţie", condus de prof. Ciprian Broască, care a depus toate eforturile să înfiinţeze o secţie de atletism în municipiul din Sudul Litoralului Românesc.
La prima sa participare, în 2014, la CN în sală, unde a reprezentat Mangalia şi, implicit, clubul din care face parte, atletul Marius Saioc a obţinut titlul de vicecampion la săritura în lungime, în timp ce la triplusalt a reuşit să se claseze pe a treia treaptă a podiumului.

Totodată, profesorul şi antrenorul Ciprian Broască a obţinut un rezultat extraordinar la săritura în înălţime, devenind campionul naţional al acestei probe din cadrul competiţiei. Deşi sportivul nu a mai paticipat la concursuri de profil şi se antrenează doar de câteva luni, el a mai obţinut şi locul al III-lea la viteză şi locul al IV-lea la săritura în lungime.

În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă, cei doi sportivi vor reprezenta cu mândrie România la Campionatul Mondial de Atletism Indoor, care se va desfăşura în perioada 25-30 martie, la Budapesta.
 

Taguri: MariusSaioc, Saioc, CiprianBroasca, Broasca, Masters, CNMasters, CampionateleNationale, atletism, CSNLiaManoliu, LiaManoliu, Manoliu, Mangalia, mangalioti, triplusalt, lungime, sprint, CSNouaGeneratie, NouaGeneratie,jooble.org