Constanţa - locul 9 în topul oraşelor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul(1010)


Taxele şi impozitele locale pentru Constanţa pot fi plătite cu cardul şi în cadrul unei locaţii speciale deschise zilnic în complexul comercial Maritimo Shopping Center până la sfârşitul lunii martie 2014, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, Banca Transilvania şi primărie.

Personal al primăriei va asista contribuabilii la standul special deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiei amplasate în Maritimo Shopping Center, cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi în cadrul administraţiilor fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral.

Campania naţională de promovare a plaţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul

Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primărie face parte din a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014.
Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă înscrierea automată în promoţie şi o şansă în plus la tragerea la sorţi.
Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de "Primăria Viitorului". Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor şi impozitelor cu cardul şi de a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de iniţiativele de promovare a modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.

Contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale mai simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Topul primăriilor în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2013
Primele 10 oraşe în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale însumează peste trei sferturi din totalul tranzacţiilor realizate la primăriile din România care acceptă plata cu cardul.
Constanţa se situază pe locul 9 în topul oraşelor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, după Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti şi Oradea.

Valoarea taxelor și impozitelor locale plătite cu cardul aferente Primăriei Constanţa a depăşit anul trecut suma de 3,07 milioane lei.

Plata taxelor şi impozitelor locale aferente Primăriei Constanţa se poate realiza cu cardul la ghişeele administraţiei fiscale, prin intermediul terminalelor POS, pe website-ul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi în cadrul locaţiei speciale deschise în Maritimo Shopping Center.
 

Taguri: visa, card, primăria, constanța, taxe,jooble.org