Confiscări în Portul Agigea: 2.280 de jucării contrafăcute, sosite din China(889)


2.280 de jucării contrafăcute au fost confiscate în P.T.F. Constanţa Sud - Agigea.

Poliţişti de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.280 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei.
Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului, au fost descoperite 2.280 de jucării (jucării vorbitoare, puşculiţe, personaje din desene animate şi maşinuţe), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 33 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Taguri: China, PTFConstantaSudAgigea, ConstantaSud, ConstantaSudAgigea, containerChina, contrafacute, jucarii, jucariiContrafacute, GardadeCoasta, PolitiadeFrontiera, Coasta, Frontiera, vamali,jooble.org