Crin Antonescu: PNL are un doliu de alianţă, nu un dor de alianţă(782)


Liderul liberal Crin Antonescu susţine că nu se poate realiza coagularea dreptei decât alături sau în PNL şi că partidul pe care îl conduce nu este tentat de noi alianţe, având "un doliu de alianţă, nu un dor de alianţă".

Antonescu a declarat, astăzi după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că nu orice partid care este împotriva PSD este neapărat de dreapta sau că partidul înfiinţat de către preşedinte este de drepta.

"În România de 24-25 de ani există un singur partid care a fost şi este şi rămâne nedezminţit de dreapta, prin program, prin origini, prin activitatea politică, indiferent că a fost la putere sau în opoziţie. Nu am avut niciodată pretenţia monopolului, nu am avut niciodată pretenţia că în România nu mai pot exista oameni de dreapta, grupuri de dreapta sau chiar partide de dreapta, dar nu am «cumpărat» niciodată ideea că cineva poate deveni în 24 de ore de dreapta, ideea că orice partid care este înfiinţat peste noapte de către preşedintele în exerciţiu e de dreapta, şi nici măcar faptul că oricine este împotriva PSD este prin asta de dreapta. Deci noi ne desfăşurăm activitatea pe dreapta în continuare, dorim să ni se alăture sub orice formă orice persoană, grup şi la o adică partid care este de dreapta, care are compatibilitate cu noi. În sensul acesta spunem că dreapta nu poate exista decât în sau alături de PNL, nu dintr-un orgoliu, ci dintr-o constatare practică", a afirmat Antonescu.

El a precizat că PNL nu este interesat de alianţe în acest moment, tocmai ieşind dintr-o asemenea experienţă.

"Problema noastră nu sunt alianţele. Gândiţi-vă că suntem după o experienţă recentă, avem, ca să zic aşa, un doliu de alianţă, nu un dor de alianţă şi atât pentru europarlamentare, atât pentru activitatea noastră pe scena politică, cât şi pentru alegerile prezidenţiale, pe noi ne interesează cetăţenii şi alegătorii României. Ne interesează să convingem cât mai mulţi dintre aceşti cetăţeni că noi îi reprezentăm, că ne batem pentru valorile şi interesele lor şi nu ne interesează jocuri de alianţă pe spaţiu mic cu o formaţiune sau alta. Nu avem, în acest moment, nicio intenţie în acest sens", a explicat Antonescu.

El a mai spus că celelalte partide din Parlament aflate în opoziţie nu reprezintă o ţintă pentru PNL, nici pentru a fi atacate, dar nici pentru a construi vreo alianţă.

"Nu facem din celelalte partide care sunt în Parlament, care sunt în opoziţie, care se declară de dreapta, ţinta noastră. Noi, după alegeri, nu am mai alimentat o polemică, deşi domnul Blaga a părut a se răfui mai mult cu noi decât cu cei care au rămas la guvernare şi o face şi acum. Aţi văzut că grija domnului Blaga, de exemplu, nu era ce guvern fac domnii Ponta, Oprea, Constantin, ci era să nu mai fie Antonescu la Senat. Nu sunt ţinta noastră, dar nu sunt ţinta noastră nici spre a fi atacaţi, nici spre a construi nu ştiu ce alianţă", a mai spus Antonescu.

Sursa: Mediafax
jooble.org