Chinezării contrafăcute , confiscate în Portul Agigea: 4.320 perechi de ochelari de soare(980)


Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului, au fost descoperite 4.320 perechi de ochelari de soare din plastic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 25.000 lei.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 29 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Taguri: OchelarideSoare, PTFAgigea, Agigea, PortAgigea, PortConstantaSudAgigea, ConstantaSudAgigea, China, Legea84/1998,jooble.org